Wednesday, September 25, 2013

Veget pomazánka s paprikou a olivami


 
 
Jedna pomazánka třeba na chleba školy :)
 
  • 1 necelé bio tofu 
  • červené papriky z konzervy (mohou být i čerstvé)
  • zelené olivy
  • olivový olej
  • sůl, koření dle chuti
 
 
Všechno jsem dala tak od oka, takže přesné dávkování nedám :).
Ty červené papriky jsou tradiční navarrský artikl, který si musí koupit každý cizinec v obchodě s místními lahůdkami. V podstatě se jedná o jeden druh červené papriky, které jsou následně v troubě upečené, oloupané a poté zakonzervované spolu s česnekem v olivovém oleji. Přidávají se pod maso, jí se jen tak jako první chod atd. V Čechách asi určitě nejsou k sehnání, ani nevím, jestli je taková úprava paprika známá. Mě napadlo tyto papriky namixovat do pomazánky, kvůli té jemné konzistenci. Ale určitě se mohou použít i papriky čerstvé.
 
Všechno rozmixovat do hladka, ochutit a namazat na chleba. V ledničce lze skladovat 3-4 dny.
 
Dobrou chuť! :)

5 comments:

  1. Miška, myslíš, že by sa dala použiť aj kápia?

    ReplyDelete
  2. "koření del chuti" To je po česky či po španielsky? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D, dobré, lojzo, už to spravuju. Jak řekl můj bratr: "ty jsi tak trochu vykojená..." ;)

      Delete
  3. Ty papriky můžu jako cizinec pochválit, jsou chutné. Měla jsem je od tebe dvakrát a ani jsem nevěděla, že jsou takhle upravené.

    ReplyDelete