Jedna pomazánka třeba na chleba školy :)
- 1 necelé bio tofu
- červené papriky z konzervy (mohou být i čerstvé)
- zelené olivy
- olivový olej
- sůl, koření dle chuti
Všechno jsem dala tak od oka, takže přesné dávkování nedám :).
Ty červené papriky jsou tradiční navarrský artikl, který si musí koupit každý cizinec v obchodě s místními lahůdkami. V podstatě se jedná o jeden druh červené papriky, které jsou následně v troubě upečené, oloupané a poté zakonzervované spolu s česnekem v olivovém oleji. Přidávají se pod maso, jí se jen tak jako první chod atd. V Čechách asi určitě nejsou k sehnání, ani nevím, jestli je taková úprava paprika známá. Mě napadlo tyto papriky namixovat do pomazánky, kvůli té jemné konzistenci. Ale určitě se mohou použít i papriky čerstvé.
Všechno rozmixovat do hladka, ochutit a namazat na chleba. V ledničce lze skladovat 3-4 dny.
Dobrou chuť! :)
Miška, myslíš, že by sa dala použiť aj kápia?
ReplyDeleteVierko, já bych to určitě zkusila! :)
Delete"koření del chuti" To je po česky či po španielsky? ;-)
ReplyDelete:D :D, dobré, lojzo, už to spravuju. Jak řekl můj bratr: "ty jsi tak trochu vykojená..." ;)
DeleteTy papriky můžu jako cizinec pochválit, jsou chutné. Měla jsem je od tebe dvakrát a ani jsem nevěděla, že jsou takhle upravené.
ReplyDelete