Monday, September 16, 2013

5 měsíců

Milí přátelé,

konečně po trochu hektickém, žárlivém, rušném, cestovatelském, krásném rodinném létu  se dostávám do rytmu. Už vím, kdy musím jít spát, abych druhý den mohla otevřít obě oči, už vím, že zase budem neustále bojovat s bacily během školního roku, ale co určitě vím, že my chybíte, že jsem se moc těšila, až budu mít chvíli zase něco připsat na blog, nechat nahlédnout do naší kuchyně a podělit se s vámi o trochu mého štěstí :).
 

Amálka má zítra 5 měsíců, je z ní malá rošťanda, co se řehtá svému bráškovi, s očima dokořán velmi intenzivně studuje okolí, s pusinkou neustále otevřenou se snaží nacpat si aspoň něco dovnitř a při každé příležitosti blinká. V noci vrní jako koťátko, když chce mléko, když chce pozornost přes den tak výská - píská a když už se nazlobí, tak zaječí jako siréna. Pokud ji nic nebolí tak nepláče, šikovně si prstíky přitahuje hračky a dudlíka a ráda sahá na vlasy. Umí se tak mrskat, že je nad moje síly ji někdy vyfotit v klidu, jinak je velmi klidná, společenská holčička, která rozumí srandě. Když se jí něco nelíbí umí to dát pořádně najevo. Občas "povídá", brouká, výská. Zvykla si přes léto na cestování, ujela s námi 3000km v autě, proletěla se po Evropě, poznala svou českou rodinu, fascinovalo ji moře, kde se několikrát vykoupala, očichalo si ji několik exotických i neexotických zvířat, potrápila ji změna mého stravování během cest, oblíbila si noční procházky a velmi se jí líbilo flamenco! Má ráda děti kolem sebe, ruch, lidi, prostor, stromy, procházky. Často se směje na lidi, na sebe do zrcadla, pokaždé, když se probudí. Je šťastná a zdravá. A my jsme šťastní s ní, neumíme si představit život bez naší holčičky tak plné života a radosti :)


Lopezátko a Lopezátková spolu, to oni moc rádi, pokud mě zrovna jeden z nich nepotřebuje jen a jen pro sebe :).


























Podzimní čepička, lepší foto nebylo, pokud se nepočítá víc rozmazané :)



9 comments:

  1. Krásný mláďátka jste si udělali. ;) Milé povídání, díky za ně.

    ReplyDelete
  2. Kooooonečně, to jsme se načekali :) Dívám se na ty drobečky, jak má Amálka naprosto stejný úsměv jako bráška, stejnou bradičku, pusinku, prostě tatínkovy. Očička mi připadají maminčiny a pokud to tak bude, vybrala si velmi dobře ;) Čepička se povedla, je nádherná, sluší jí to, panence malé. A jak vám je? Ještě rýmujete a kašlete?

    ReplyDelete
  3. Míšo, ti jsou úžasní ....
    Hezký den ... Věra

    ReplyDelete
  4. Krásna je. A zdá sa, že šťastná povaha. Tak nech vám to vydrží, nech má (a dáva) toľko radosti a energie po celý život. :)

    ReplyDelete
  5. Krásné fotky Míšo. Malá je opravdu roztomilá!

    ReplyDelete
  6. Milé dámy a pane, moc děkuju za návštěvu a za komplimenty!! :)

    ReplyDelete
  7. jé, ách, ňuňu...já musím zatlačit slzu a znovu a znovu se dívat, jak jsou ty naše deťátka krásný a usměvavý a spokojený. Hned bych je oba pomuchlala a pohladila a smála se s nimi.
    Amálce gratulujeme k minivýročí a novým dovednostem a Andrýskovi přeji, aby ho školní bacily moc netrápily. Moc moc pozdravuj od nás. R+K+V papa

    ReplyDelete
  8. Ahoj Lopezátka, jste moc nádherní spolu, víte to? Vydržte to takhle vždycky aspoň chvíli, ať má maminka čas na to připravit Vám nějaké dobrůtky, aspoň se obléct a učesat a když zbyde minutka, tak třeba natáhnout nožky, ano?
    Jéé, flamenco, moře, zvířátka, rodina...měli jste nádherné léto a brzy začnete dělat podzimní výzdobu a přemýšlet o Vánocích, že? My tu máme místo babího léta sychravý podzim a začínáme topnou sezonu :-)
    Užívejte si spolu a mějte se krásně! Zdravíme Vás z Rybníčkova

    ReplyDelete
  9. Jsou nádherní a maličká je vílka a školáček je skříteček. A mají v dlaničkách oříškovou míru to je potřeba pro pohádkové bytosti. Zdravíme na jih tady začala být hrozná zima. Kočky spávají na topení a já rychle uklízím tropické rostliny z balkonu. Až příště přijedete nebudeme nikdo nemocný, abychom se mohli navzájem poňuhňat, olíbat a předat dárečky které tu spí v šuplátku. Ahoj modroočci a hnědoočci.

    ReplyDelete