Thursday, August 30, 2012

Máme doma opici a tygra...občas je to i kůň






 
Hned po příletu domů jsme jeli za doktorem, protože A. skolila dětská infekční choroba. A tak jsme místo koupání se v městském bazénu v tom strašném horku, co tu vládlo, na sebe cákali vodu z hadice na zahradě. Po letním dovádění se spoustou dětí a tolika výletech jen těžko chápe, že jsme teď doma, většinou sami a maximální vzrušení nastane, když se dostaneme na dětské hřiště. Já už odpočítávám dny, kdy mu začne škola. Zatím si z obýváku udělal opičí dráhu a řádí, jak se dá.
 
Abychom se nenudili, tak nás z pondělí na úterý překvapila strašná bouřka a lehce nám vyplavila dům. Jaké překvapení mě čekalo ráno, když jsem narychlo běžela nachystat snídaně, protože jsme měli všichni naspěch! Žádná katastrofa, ale přeci jen naše plovoucí podlaha na chodbě, nábytek v kuchyni, rámoví dveří, lišty a část podlahy v obýváku dostaly naducanější podobu poté, co se macerovaly několik hodin  v centimetrové vodě! Pojištění se nám samozřejmě na takový druh povodně nevztahuje, teď doufáme, že se nám podaří reklamovat design vchodových dveří u stavební firmy...haha...já to vidím černě. A tak, protože jsme si v květnu řekli, hurá, máme zařízeno, tak jsme opět klesli na zem a začneme spořit na lepší zajištění dveří a budoucí výměnu podlah. 
 
Týdně dávám vydělat psychologovi kvůli svým fobiím a jsem ráda, protože cítím, že to nese své plody. Snad! Je sranda, když si představím, že jsem fobiím propadala asi tak, jako každý druhý a teď, ze dne na den, mne velmi omezují v každodenním životě. Všechno zlé, je k něčemu dobré, vyklepu kostlivce ze skříně a nastane zase změna. :)
 
Muž skočil do práce rovnýma nohama, takže už stihl ke své nelibosti odjet na služební cestu a dnes se nám vrací. Dnes taky mimo jiné slavíme 4. výročí svatby. Stihli jsme se za tu dobu 3krát přestěhovat, koupit dům, zplodit dítě a změnit zaměstnání. Dáreček jsme si už dali a doufám, že zajistíme hlídání a v sobotu si uděláme tak trochu náš den.
 
Dnes vyrážím s foťákem lovit barevné snímky, brzy prozradím proč, chystám trochu zábavy na září. :) Přeji vám moc příjemný konec léta!

8 comments:

  1. Každou takovou infekční chorobu jsem skoro vítala, protože jsem pak měla jistotu, že nepřijde ve více nevhodný čas. Takže jsme navštěvovaly rodiny s neštovicemi, a podobně. Všechno zlé k něčemu dobré.

    ReplyDelete
  2. Hezky si uzijte vase svatebni vyroci ,stihly jste toho za ty ctyri roky dost.Jsem zvedava jakou zabavu vymejslis.Jaky konec leta chtela jsi rict konec zimy ,u nas v sobotu zacina jaro.

    ReplyDelete
  3. Neměla by být plovoucí podlaha proti vodě už ze své podstaty imunní? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ona by se hlavně neměla jmenovat plovoucí, protože s vodou nemá nic společného a plavat neumí.
      Souhlasím s Ellou, že jste toho stihli za 4 roky až až :)

      Delete
  4. Ten zrkadielkový "autoportrét s dieťaťom" sa mi páči!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chci se přidat k pochvale první i poslední fotky, jsou velice zajímavé a hezké.

      Delete
  5. Me uz se po tom vasem zviratku styska. Az zase pricvala k nam, s pusou od ucha k uchu, s fobimamkou a workotatkou za sebou......

    ReplyDelete
  6. No ona plovoucí podlaha je pořád postavena na lisované směsi, takže když se dostane do styku s vlhkostí, o zábavu je postaráno :-)Vloni jsme si nechali udělat úplně novou podlahu v Ostravě v našem bytě druhém a po půlroce nájemník nahoře vytopil kuchyň a nám taky i s právě podlahou... takové nervy, krásná dřevěná podlaha a po ní... člověk se musí obrnit hodně velkou dávkou trpělivosti, tolerance a co já vím čeho ještě :-)

    ReplyDelete