Tento recept jsem zkusila podle glutenfreegoddess a musím se o něj s vámi podělit.
Náš nedělní oběd byl tento a mí dva mužíčci pomlaskávali, dokonce jsem byla požádána, abych si recept zapsala a určitě toto jídlo jednou za čas udělala.
pro 2-3 osoby
hrnek quinoy
bobkový list, tymián
sůl
10 bruselských kapustiček dobře omytých, nakrájených na čtvrtky
1 pórek nakrájený na kolečka
hrst oloupaných mandlí
hrst rozinek (rozinky vždy před konzumací spařit)
olivový olej
balsamikový ocet
2 stroužky česneku
sušený kopr
Napřed si můžeme udělat quinou, 1 hrnek quinoy se zalije 2 hrnky vody, se solí a kořením se vaří do změknutí.
Pórek, kapustičky, mandle a česnek opražíme ve wok pánvi na olivovém oleji, trošku podlijeme, přidáme rozinky, kopr, balsamik a necháme dojít do změknutí.
V původním receptu se zelenina zapéká. Mně připadlo zbytečné za prvé kvůli tak malému množství jídla rozehřívat troubu a za druhé dál tepelně zpracovávat. Nechala jsem kapustičky orestovat do zlatova a potom je pod podkličkou podusila.
Pokud tento pokrm zkusíte, určitě mi dejte vědět, jak vám chutnalo. Opečená zelenina je příjemně křupavá, občasná příchuť rozinek a balsamiku udělá z rádobynudného pokrmu zajímavou harmonii chutí. Výborné, zkuste to!
via glutenfreegoddess |
Tak o Quinoa jsem nikdy neslysela ani nevim jestli se to tady da koupit ale zeptam se protoze recpt zni moc chutne a na taliri to vypada dobre.
ReplyDelete