Wednesday, December 14, 2011

Domácí skřítci / La magia casera

via deviantart
Oprášila jsem pár věcí zastrkaných ve skříních s pocitem, že je neznám. Najednou jsem je viděla jinak. Tác, podnos, který jsem nikdy neměla nijak moc v lásce, mi připadá kouzelný! Má úžasné křivky, krásný oválný tvar, je perfektní na cukroví! Objevila jsem taky misky dovezené z Koreji, na kterých jsou nakreslení pávi. Nikdy předtím jsem je tam neviděla! Vím, že máme doma šotky, ale tento, který je to?? Šotek "Očiotevřené"? Nebo jsou to elfové, kterým chci naslouchat? Mám z toho moc příjemný pocit. :)

Přeji vám moc pěkný týden!


He quitado polvo de algunas cosas en cajones con la sensación, que las veo por primera vez. De repente las he visto diferente manera. Bandeja, cual no me gustó nunca mucho, me parece tan bonita con sus curvas, de forma oval, perfecta para los pastelitos navideños! He encontrado también unos cuencos de Corea, decorados con pintura suave y dibujos de pavo real. Nunca me fijé de esos dibujos! Sé que en casa tenemos duendes, pero ese cual es? Cómo se llama? El "Abreojos"? O son elfos a cuales noto ver? Tengo una sensación muy buena. :)

Os deseo que tengáis muy buen tiempo!

8 comments:

  1. Esta sensación es muy bonita,cuando de repente en el fondo del armario encuentras cosas que quieres reinventar y las miras con otros ojos,creo que los gustos y nosotros mismos cambiamos sin darnos cuenta,y con el tiempo las cosas las valoramos mas.Ya sabes guarda en un baúl las cosas que no te gustan,posiblemente en el futuro te gustaran.A mi me paso con mis cosas que deje en Rumania y no las pude traer,todavía tengo cajas guardadas.
    Que esteis felices.Ralu.

    ReplyDelete
  2. Míšo moment, opravdu jsi byla doma? Nebyla jsi u sousedů? ;)Pokud ne, tak máš možná doma nějaké ty skřítky.

    ReplyDelete
  3. Ralu, tienes toda la razón. Recuerdo mucho tu cajita llena de amor que guardas :).

    Alko, faaakt to bylo doma a opravdu si myslim, ze tu nejsme sami! :)

    ReplyDelete
  4. Já tomu věřím, já jsem takhle našla doma starý měděný kalamář, krabičku na pero, papíry a známky s tepaným ornamentem. Nádherná věc a našla jsem ji zahrabanou ve starém nářadí když jsem si koupila psací stůl a přemýšlela co si na něj položím. Věci se objeví z minulosti, vyplynou na povrch, a ty je zaregistruješ proto a ve chvíli kdy je potřebuješ. Nevím jestli je to dílo skřítků, myslím spíš, že některé věci mají duši a samy ožijí, musí jen přijít někdo kdo je uvidí. No a tak jsem si ty věci vyleštila a naaranžovala na ten stůl a teď se postupně rodí skřítkové, kteří mi doma věci přemísťují a tak jsem ho raději zase schovala, aby mi ho nekdo!!! nevolizoval, chápeš...

    ReplyDelete
  5. Já jsem před nějakým rokem provedla důkladnou revizi všech věcí a protože jsem vyházela nábytek, tak jsem musela hodně vyhazovat. Takže teď mě postihuje spíš opačný problém. Najisto pro něco jdu, třeba do sklepa a ejhle, ono to tam není. Je taky překvapení...:D

    ReplyDelete
  6. tomu sa hovorí staropamäť, Radka ;-) a to nemá s kúzelnou romantikou toho tu spomenutého vôbec nič spoločného, ach vy sharkani! ;-)

    ReplyDelete
  7. ....Misha, to poznám, tiež niekedy čumím 8 - ) niečo sa niekam zapatroší a potom sa to samo od seba niekde zjaví ;-) ja mám napr. túlavé ponožky 8 - )

    ReplyDelete
  8. SV :) to jsem rada, ze nejsem sama! Ponozky u nas nozicky nemaji, ale mela jsem obrovsky plateny pytlik s maslemi, snurkami atd. Tedy s tim, co bych opravdu v techto dnech potrebovala. A hledam jak debil a nenachazim. No fakt nevim. Uz jsem prohrabavanim veci stravila 4 dny. :D

    ReplyDelete