- 2 H ovesných vloček
- 1 a 1/2 H mouky
- 2/3 H kakaa
- 1 ČL prdopeče bez fosfátů
- 1/2 ČL soli
- 2 PL lněného semínka (lepší mletého)
- 1 H a trochu třtinového cukru
- 2/3 H rostlinného mléka
- 2/3 H slunečnicového oleje
- 1 PL vanilkového extraktu
Poznámka:
H je hrnek
ČL čajová lžička
PL polévková lžíce
Smícháme suché a mokré ingredience zvlášť. Jen cukr je lepší vytřít spolu s mokrými, lépe se rozpustí. Můžeme přidat sušené ovoce del chuti (meruňky, rozinky, brusinky, švestky...)
Lžičkou nabíráme těsto a dáváme na pečící papír.
Pečeme na 180°C asi 15-20 minut.
Z trouby vyndáme, když jsou sušenky na povrchu trochu vlhké. Necháme je na plechu dojít.
Tyto sušenky jsou moc dobré, ale křehké. Což ovšem správným milovníkům sladkého není na překážku, že ;).
Dobrou chuť!
Vypadají velice lákavě, určitě by to byla dobrotka ke kafi.
ReplyDeleteTo se mí líbí! Hledala jsem nějaký fajn recept na sušenky, ve kterých by nebyl banán. :)
ReplyDeleteTo si nechám líbit a vyzkouším. Akorát s tou křehkostí je to u nás blbý, páč když je dám dětem, jsou pak všude. Takže takové věci tahám s sebou ven a nebo na návštěvy :-D
ReplyDeletevypadají báječně, to určitě vyzkouším :)
ReplyDelete