Monday, September 23, 2013

Jedna neděle





 
 
Je krásné babí léto. Každý den čím dál víc teplo, takže dnes už regulerně nechávám doma deku, mikiny a vyrážíme jen v krátkém rukávu a s holýma nohama.
Amálka si v noci zvykla budit se a napít se každé dvě hodiny. Mléka má evidentně dost, protože pak blinká a brká a docela se nám zakulatila, je to jen návyk. Nějak už nemůžu. Nemám kdy nabrat zpátky energii, ve chvíli kdy si zdřímne přes den a nevyžaduje pozornost a nevezeme zrovna Andrýska do školy nebo ze školy, tak se vrhám na domácnost. Neustále přemýšlím, jestli jí na noc dát nějakou bezlepkovou kaši. Doslova sním o tom, dobře se vyspat :).

8 comments:

  1. Misho, tohle znám, nevyspala jsem se už rok a půl a ještě to nějakou dobu potrvá. Příkrmy se to rozhodně nezlepšilo, tak s nimi možná ještě chvilku vydrž. Já myslím, že mateřské mlíčko zasytí víc než nějaká kaše. Je v něm opravdu hodně tuku.
    Občas se vykašli na domácnost a zdřímni si s Amálkou. Dobrá rada nad zlato, že? :-)
    Taky mám s tímto problém a raději jdu něco dělat než se natáhnout, Ale občas vytuhnu u dětí přes den (ležím u nich a oni si hrají), to mi obvykle dají tak 10 minut, než začne někdo z nich ječet, a najednou jsem zase schopná vstát a něco dělat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) no jo no. Máš pravdu. Pokud člověk kojí, tak to tak je. Právě se mi podařilo uložit oba dva skřítky a teď budu muset uklidit kuchyni., mám tam binec, jako by vařil chlap :D. Udělala jsem rýži, rozmixovala, dala do jedné misky a zkoušela nacpat do jedné malé papulky. Udělala velmi zhnusený obličej, vystrkala jazýčkem co jen mohla ven a raději doslintala zbytek. Odstříkala jsem tedy víc mlíka a přelila kaši do jedné lahvičky. Ucpala se. Přelila jsem do druhé lahvičky, zkoušela jestli teče, neteče. Strkala do pusinky vílence, ta se snažila jak pejsek urvat dásničkama dudlík, poplivala co se dalo a pak se stejně vehementně dožadovala prsu. Hotovo. Žádný příkrm. Kašlu na tu hodinovou přípravu. :D

      Delete
    2. :-) No vidíš, vílečka Ti ukázala, co si o tom myslí. První příkrmy jsem ráda, že mám za sebou, je to fakt dřina, nic v pusence a všechno kolem. Pořád to v mé kuchyni po jídle dětí vypadá tak jak u Tebe, ale v pusinkách už něco i zůstane :-D
      Nechceš zkusit příště rýžovou krupičku? Kaše by byla ještě jemnější, nikdy jsem takové jemnosti nedocílila vařením celé rýže. Možná by šlo rozmixovat syrovou rýži, ale to jsem nezkoušela, krupičku občas kupuju, pro mimi bych namočila a vaří se tak pět minut, bacha, míchat, hrozně hrudkovatí.

      Delete
  2. Miška, u nás kaše tiež nepomohli, treba vydržať. Želám pevné nervy:) Tá posledná foto je skvelá:)

    ReplyDelete
  3. Krásné fotky, ten oběd na pochodu se mi moc líbí :)) Dávala jsem kdysi synkovi na noc ovesný odvar se Sunarem, aby mne nechal trochu vyspat, ale je to tak dlouho, že už nevím, jestli to zabralo. ;)

    ReplyDelete
  4. :)) nechci být hnusnej pesimista, ale já se naposledy vyspala před prvním těhotenstvím. Jenže to jsem byla blbá a spaní mi připadalo jako trapná ztráta času. A jak že je to dlouho?? Hodně. Minulý století, minulej režim..... zčásti si zvykneš. Zbytek patří k normálu. Pytle pod očima, tupý výraz, zpomalené nebo hyperaktivní reakce. :) Noumální maminka, vyž? ;) :)) (kdyby si někdo myslel, že se vyspí, když urve dítě od prsa, je na omylu. Zhruba 7-11 let se potomci dožadují společného lože. Přišourají se ve chvíli, kdy užuž zabíráš. Pak už jen oni zabírají tvé místečko pod peřinou. Potom jsou tak nohatí a neskladní, že je vyhodíš, ale začnou courat pít, čurat, pít a čurat, tajně čtou pod peřinou, vidí imaginární pavouky, zvrací nebo jinak marodí, mají tendence ponocovat a připraví tě tak o jediný, týden očekávaný, film, začínající v rozumnou dobu-po deváté jsem tuhá. No a když poporostou ještě víc, tak sama budeš napínat zrak i sluch, s kým telefonují a jaké čtivo je bere u srdce. No a ještě později vyčkáváš se staženým žaludkem návraty zpozdilců dlouho po povolené večerce, občas jim naservíruješ k posteli kýbl a ráno pár facek. Ale to už jsi o dvacet let starší a tak trénovaně nespavá, že ti ani nepřijde divný, když probdíš v týdnu 7 nocí. :)

    ReplyDelete
  5. moc se mi, líbí ta předposlední fotka, jak jdou kluci každý na jinou stranu. Je úžasná, veselá, živá :))) a ta dámská pod ní, ta samozřejmě taky ;)

    ReplyDelete