Wednesday, September 26, 2012

Šla jsem do pytlíků

 
 


Do školy jsem musela udělat kompletní nemalou výbavu. Kromě uniformy, pracovního kabátku, velkého bryndáku, botiček (vše označené, vše s poutky (boty nee), aby si děti mohly vše samy pověsit na věšáček), jsme museli opatřit sáček na náhradní oblečení, sáček na svačinku, pytlík na deku na spaní, deku, hřebínek a kartáček na zuby...
Když jsem viděla ty ubohé koupené pytlíčky, které děti po ránu za sebou tahají, bylo mi jasné, že KONEČNĚ budu moct použít tu krásnou látku, kterou jsem si před časem pořídila. A tak vznikl jeden malý pytlík "svačinkový", z kterého má Ondřej velkou radost, protože se jedna myška koupe v kafíčku, a pak druhý velký pytlík "spinkací", na kterém se protahuje kočičák Janýsek, obrázek od Amélky. Malé drobné radosti.
Doufám, že brzy zase sednu ke stroji a něco vytvořím. Ikdyž...plánů je tolik, že nevím, co dřív :D.

11 comments:

  1. Tohle malého školáčka potěší! Pytlíky jsou krásné a moc se ti povedly. Loni, když šel Matýsek do školky, měl těžké začátky a tak jsem mu ušila speciální povlak na spací polštářek. Pak mi říkal, jak je pro něj důležitý, že když má tenhle polštářek ode mě, není tam tak sám.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baro, moc diky!! Urcite mas pravdu, vsak ja si na podobne drobnosti pamatuju z detstvi a asi proto se tak usilovne snazim, aby i ten muj trilety chlapecek mel na ocich neco, co jsem mu vyrobila. Urcite se deti neciti tak strasne odstrcene. Pupecni snura se oddeluje jen pomalu :)

      Delete
  2. Sú naozaj krásne. S takými vrecúškami sa chodí do školy určite s radosťou. Ďalšia malá radosť do zbierky ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dojima mne slovenske slovo "vrecusok" :). Moc dekuji za mily komentar!

      Delete
  3. Moc krásné! Pro mrňouse je fakt hodně důležité, když jim mamky všechno dobře připraví. Znám to s prvňáčky, jak je rozhodí třeba utržené nebo neexistující poutko, pytlík, do kterého nemohou nacpat své věci,... Andrýsek má skvělý servis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila Vladko, moc dekuji za pochvalu! Takove chozeni do vzdelavaci instituce neni jen premiera pro ditko, taky porad koukam kolem sebe, co ty ostatni maminky vymyslely a vyrobily nebo nakoupily! :) Asi to moc prozivam, ale na druhou stranu si rikam, co jineho bych tak moc mela prozivat nez svoje dite! :)

      Delete
  4. Jistěže, něco z domova je moc důležité. I ten Honza dostal buchty na cestu do světa ;) Připomnělo mi to, jaká je to chvilka, co chodil Kryštof do školky a v kapsičce měl papírek s namalovanýma pusinkama od maminky, aby tam neplakal :) Jak jsou ti budoucí chlapáci dojemní, jako malí. :)

    ReplyDelete
  5. Méšo, pytlíky jsou moc pěkný a motivy od Amélky mám taky moc ráda. Jaký bylo posílat myšáka do školy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marticko, dekuju. Bylo to velmi osvobozujici :D...ale jen diky tomu, ze to fakt bere dobre. ;)

      Delete
  6. Teda to jsou výstavní kousky. Za dob mých dcer, měly možnost vybrat si sluníčko, domeček a tím to skončilo. Vnuci měli pytle, kam se vkládala jejich fotka, takže ty jsi přímo na špici ve výtvarném cítění těch mrňousků!!

    ReplyDelete