Sunday, August 5, 2012

Na lesní mýtině

Je mi milé, že když se rodina rozhodne jet na výlet, musíme vyrazit dvěma či třemi auty. Do méně vozidel se nevejdeme.

Vyjeli jsme si na houby. Někdo našel houby, já opravdové houby, koukala jsem po zemi, po obloze, po svých společnících a zakopla jsem akorát o jednu pýchavku. Někdo našel malou žabku, trochu jsme se popálili o kopřivy a poškrábali o maliní, odháněli jsme klíšťata a odfoukávali si z ramen pavučiny,  dobrá třetina z nás fotila a tak mám na několika fotkách pouze objektivy či něčí pozadí v podřepu u pařezu. Pejsek hlídal svou skupinku a myslím, že mezi nás dobře zapadl. Rozesmála mne nejen Radka, ale i jedna náves s originální výzdobou. :D Bylo to moc prima.

Jak trávíte léto vy? Už jste si pochutnali na vařené kukuřici, borůvkách a vlastnoručně posbíraných houbách? Jaké knihy máte v létě po ruce? Koupali jste se? :)

Budu se těšit na komentáře. Já rychle vkládám článek, za půl hodiny tu mám své kluky, blog bude muset zase chvilku počkat. :)


















6 comments:

  1. Ten skanzen (včetně paní v cukrárně) neměl chybu. ;)
    Výlet to byl ale moc fajn, děkuji všem účastníkům zájezdu. :)

    ReplyDelete
  2. Docela mne mrzí, že jsem se nemohla zúčastnit s ostatními účastníky zájezdu do přírody, někdo musel jistit zvěřinec,zdravotní pohotovost a občerstvení doma ;) Třeba příště.

    ReplyDelete
  3. Hm. Asi bych se jako místní měla vyjádřit k "výzdobě" inkriminovaného místa. Ta šatní ramínka ve všední dny slouží místní Vietnamce k vystavení zboží, protože ta hrůzná čekárna na autobus IDS je zároveň její obchod. Jistě chápete mou nechuť k hromadné integrované dopravě... A ta cukrárna vedle, to je bohužel hnus fialovej, včetně sortimentu a obsluhy. Už jsem psala u Bohdana, že ten dům původně byla prodejna obuvi p. Bati (viděla jsem staré fotky, bylo to moc hezké), ale to už já nepamatuju, znám to jenom právě z té staré fotky a vyprávění dědečka. Za mých mladých let tam bylo kadeřnictví, kde jsem si nechala poprvé ostříhat dlouhé vlasy nakrátko :-)

    Ale jinak jste měli krásný výlet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A já myslel, že ty ramínka jsou rafinovanou televizní anténou. :)
      Aneris, to je v pohodě. Každé město či městečko má svůj Bronx. Třeba to koupí někdo osvícenější, kdo pochopí, že mít krámek na takovémhle pěkném místě si zaslouží víc...

      Delete
  4. Mě se výlet líbil. Les krásnej, od země po kolena maliní, od vrchu po lopatky pavučiny, vůně, sluníčko, houby a pár hříbečků, spokojenej pejsek, dítko i velčáci. Restaurace stylová, vrchní úsměv čarující, pohoda a relax. Cukrárna jako třešnička na dortu, které jsme se museli řehtat hodně dlouho. Náhodou Aneris, takovouhle raritku nikde hned tak nemají. Já bych si ji hýčkala ;)

    A odpověď na otázku: pochutnala jsem si na letních pamlscích, načerpala spoustu sluníčka, přečetla během dvou velmi válecích dní skvělou Paní Bovaryovou, vyluštila 98 křížovek a osmisměrek, poznala nové lidičky, místa i zvyky. Setkala jsem se s milovanou rodinkou, užívala si...Děkuju všem, kdo mi k této pohodě jakkoliv dopomohli. A protože léto ještě nekončí, snad nejsem na konci letních prožitků. ;)

    ReplyDelete
  5. Právě jsem se vrátila z hradu ( Hukvyldy) a budu také referovat. měli jsme se podobně krásně.

    ReplyDelete