Tuesday, July 10, 2012

Každoročně v červeno-bílé

Svátky jsou v plném proudu. Musím ale říct, že k naší nátuře přeci jen moc neladí. Mně tak nějak stačí slavit 2 či 3 dny maximálně. Andrés si první den zacpával uši, měl toho hluku plné kecky, ale aby se neřeklo obden se svezeme do města, v polední či pozdní hodinu odpolední, kdy je nejvíc klidu, trochu si užijeme lidí a oslav a zase hurá domů, kde máme ticho tichoučko. Vadí nám, že Pamplona, tak krásné a čisté město, jak jsem jinde nepoznala, se na těch 9 dní stane obětí skládky a zapomenuté etiky. Ve všech parcích jsou totálně zničené trávníky, ty se z toho potom po zbytek roku vzpamatovávají. Jen doma chodíme v barevném oblečení, ven se opravdu chodí jen a jen v červeno-bílém pamplonickém i nakupovat! :) 
Ještě se dnes večer asi podíváme na ohňostroj (ty jsou prvotřídní, letos je zařizuje nějaká dánská firma a jsou opravdu překrásné). Zítra Andrés bude s abuelitos a svými bratranci a půjdou do cirkusu (eeee, to já nemusím) a hotovo. Na předposlední den svátků už budeme na cestě do Čech.





13 comments:

  1. Teda kluci jsou ale fešáci v té bíločervené

    ReplyDelete
  2. Jj, detem to teda moc sekne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) deti maji krasnou schopnost, slusi jim vzdycky vsechno. S vekem se to horsi! :D

      Delete
  3. Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti, se říká, že? Ale tohle davové oblečení a veselí je hezké.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, urcite to tak musi byt. Taky by se mi nelibilo, kdyby se nejaka moje sousedka cizinka chovala opovrzlive k te me kulture :). Vzdycky se clovek musi se alespon snazit zaradit.

      Delete
  4. A kde má mladý pionýr ty červené tenisky??? :)

    ReplyDelete
  5. Uff, asi by som sa z toľkého veselia zbláznil. :-/ Na mňa je príliš aj každoročný trojdňový jarmok u nás - a ten je priestorovo obmedzený prakticky len na hlavné námestie a jednu priľahlú ulicu... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Dobre, Lojzo, do Pamplony tedy urcite nejezdi mezi 6.-14.7. Jindy je to mile klidne mesto, jsi u nas vrele vitan! :)

      Delete
    2. Takže trebárs zajtra? ;-)

      Delete
  6. Que guapos los peques,se lo han pasado de bomba me imagino:)
    Besitos a todos.Ralu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ralu, gracias, ya sabes, los niños se divierten de cosas pequeñas :). Besos a los dos!!

      Delete