Saturday, April 21, 2012

Špenát s tofu a paprikou

Nedávno jsem dělala jedno jídlo, které mám moc ráda, a protože třeba někdo hledá nápad, jak připravit špenát, ráda se podělím o  recept.

Pro 2 osoby, asi 15 minut přípravy

  • olivový olej
  • tabasco (nemusí být)
  • 150 gr tofu nakrájeného na kostičky
  • 1 střední bílá cibulka nakrájená na kolečka
  • 1 menší červená sladká paprika
  • 300 gr čerstvého špenátu, dobře omytého a natrhaného na menší kousky
  • sojová omáčka Tamari

V misce si smícháme 2 lžíce oleje s pár kapkami tabasca, přidíme tofu a promícháme. Necháme tofu nasát olej asi 5 minut. Ohřejeme si ve woku další 2 lžíce oleje a osmažíme kostky tofu na prudkém ohni dozlatova, budou tak pěkně křupavé. Osmažené tofu vyjmeme a dáme na kuchyňský papír okapat přebytečný tuk. Do woku dáme nakrájenou červenou papriku a smažíme asi jen  minut. Přidáme špenát a na prudkém ohni necháme zredukovat jeho objem. Ochutíme sojovou omáčkou a tabascem dle chuti, nakonec přidáme tofu a vše dobře v pánvi promícháme. Hotovo.

Jako příloha se hodí celozrnná rýže, kuskus....

Je to výborné i samotné třeba k večeři, dobrou chuť!!!! :)

1 comment:

  1. Tak mam zase neco noveho a rychleho na vyskouseni.

    ReplyDelete