Tuesday, February 21, 2012

Sloni na kolenou / Elefantes en las rodillas

Vzpoměla jsem si, jak nám maminka šila na kapsičky, na kalhoty, na trička, na tašky a kabátky (vše vlastnoručně vyrobené) zvířátka, kytičky a my jsme se tak rádi chlubili ozdůbkami. Pořád jsem se k tomu neměla, až konečně dnes jsem se donutila a během chvilky vyspravila prodřené kalhoty malého chlapa. Je spokojený, já tedy taky :).

Mám dojem, že za pár dní budu mimo....naše dracena fragrans začíná doopravdy kvést a těch pár kvítečků voní opravdu intenzivně! Něco mezi jasmínem a hyacinty. Rozhodně si to však nenechám ujít a až bude k focení,  vše zdokumentuji. Už teď jsem v ráji, protože píší, že dracéna jen velmi zřídka kvete v domácích podmínkách, jsem poctěna :)


Me he acordado de mi mamá cómo nos decoraba bolsitas, bolsillos, pantalones, camisetas y chaquetas (todo hecho a mano, claro) con animalitos, flores y a nosotros nos encantaba. No tenía tiempo, pero hoy, por fin, he arreglado el pantalón roto de un hombrecito pegueño. Está encantado con sus elefantes, entonces yo también :).

Tengo la sensación que dentro de unos días estaré totalmente en nirvana, otro mundo....porqué nuestra dracena fragrans empecó florecer de verdad y las pocas flores que tiene (de momento) huelen tan fuerte! Olor entre jasmín y jacinto. Por supuesto no lo dejaré pasar y cuando será más bonita la hago fotos, prometo. Ahora ya estoy en el paraíso porqué escriben que dracena florece muy raramente en condiciones caseras, estoy agradecida :).




8 comments:

  1. Bývaly to hezké časy. A z vyspravené díry se stala ozdoba. Sloni jsou roztomilí.

    ReplyDelete
  2. Hola Misha Andresico es guapisimo,los pantalones son originales claro que esta encantado,siempre le sorprendes con algo bonito.A mi también me sorprendes mucho con las cosas que consigues hacer siempre,el jabón es muy buena idea para las pieles sensibles,y el olor me imagino que te relaja mucho tienen buena pinta.Tienes manitas,talento y imaginación que no las tiene cualquiera,siempre aprenderé algo de ti.Donde hay buena energía todo funciona bien,las plantas también que alegría poder disfrutar de estas maravillas de la naturaleza.Abrazos para los 3.Ralu:)

    ReplyDelete
  3. Páči sa mi, že v tej španielskej verzii si dodala "claro". ;-)
    My ako deti sme tiež mali na kolenách krásne záplaty - zvieratkové, claro. ;-)

    ReplyDelete
  4. Už jsou tady prodřená kolena? Jéje toto letí ;) A slonečci jsou bezvadní, v takových gaťatech se musí báječně běhat :)

    ReplyDelete
  5. Alko, však jsi ty hezké časy tak hýčkala a vidíš, my se teď nesnažíme o nic jiného než to svým dětem zase trochu opětovat, tak jak jsi to dělala ty :).

    ReplyDelete
  6. Lojzo, nejsou ty slovanské maminky úžasné? :) Ta moje nám nastavila laťku hodně vysoko ;).

    ReplyDelete
  7. Querida Raluca, eres mi sol y cada vez haciendo alguna cosita pienso en ti. :) Me motivas mucho!

    ReplyDelete
  8. Milá Radko, tak to vidíš :), děkuju za pochvalu, od švadlenek si toho mooooc považuju!

    ReplyDelete