Thursday, February 9, 2012

Protože miluji rostliny / Las plantas me encantan





via from moon to moon

Když prohlížím obrázky, pokaždé mne úplně dostanou ty rostlinné. No řekněte, nejsou ty příbytky úžasné?

Poznala jsem naši novou sousedku, s kterou jsme si hned padly do noty, velmi milá a sympatická Španělka. Musím říct, že máme opravdu štěstí na sousedy, všichni mi připadají velmi rozumní a fajn! Tato mladá maminka, s jejímž dítkem chodí Ondrášek do školky, je nejen stejná mimozemšťanka, co se stravy týče, ale má i podobný vkus a moc mi pochválila rostliny. Dmu se pýchou! Ta malá přehlídka rostlin v obyváku je velmi prostá a květinám se daří, řekla bych, že ne kvůli mé péči, ale kvůli světlu a pozici. Nicméně se opravdu ráda zaobírám květinami a vše zelené mne uchvacuje, pohlcuje, těším se na bylinky, chtěla bych si nasušit alespoň bazalku, levanduli a tymián. Příští týden budou otvírat nové zahradnictví v okolí, mám tam naplánovanou cestu. Chtěla bych na pár místech doma navrtat skoby do stropu a zavěsit květináče, pro trochu jinou dimenzi :).

Tento týden mám trochu roztahaný.  Včera jsem podala přihlášku do školy a zda malého do té naší vybrané školy přijmou či ne (záleží na počtu dětí a potom na počtu bodů, zda je dítě potomek bývalého studenta, zda bydlí v blízkosti školy atd. nikoli na sympatiích nebo znalostech) se dozvíme 20.2. Koncem února už bude rozhodnuto o studiu na příštích 15 let.
Andrýsek si pomalinku zvyká ve školce, začal v pondělí jen 1 hodinou pobytu, dnes už je tam na 2,5 hodiny a příští týden už snad bude i jíst a spát spolu s ostatními dětmi. Start byl dle očekávání komplikovaný. Čechošpanělátko je velmi zatvrzelé a tvrdohlavé a domovamilující. Má dny, kdy vůbec nechce jít ani na procházku, protože je doma velmi spokojený. Máme doma útulno, prostor, dost světla, hračky, české písničky, pohádky... Změnila jsem tedy taktiku a od tohoto týdne se u nás doma pracuje a hraje se ve školce. Hrůza, že? Co se dá dělat. Musí se zvykat. Dnes už šel do školky s trochou nadšení, i proto, že moc šikovná paní učitelka nám půjčila domů obrovského školkového mědvěda, kterému Andrés ukázal kde bydlí, spinkal s ním, ale dnes už ho šel doprovodit a taky s ním sdílet hry ve školce. Je pravda, že tady na takto staré děti plyšové hračky opravdu fungují, jejich prostřednictvím vyřešíme doma prakticky vždy všechny problémy.

Mám obrovskou chuť cestovat. Jela bych do Norska, Itálie, Turecka, Izraele, Švýcarska, Dánska, Belgie, Kanady, Indie, Japonska, Austrálie....hahahaaaa :). Pocestuju si večer, budou vysílat v televizi pořad o Španělích žijících v zahraničí. ;)



4 comments:

  1. Rostlinstvo je nenahraditelné. Doma i venku, tvou potřebu zelenit plně chápu, podporuji a obdivuji :) Do našich školek se přijímá pouze a jedině podle věku. Je ještě pár drobných kritérií, která to mohou mírně změnit, ale rozhodně pořadí přijetí neovlivní zaměstnanost rodičů, postavení, vzdálenost bydliště nebo dokonce předpoklady dětí. Všude je holt nějaká potíž. :)
    Až strašidelně zní slova o dalších 15ti letech. Já být malým, tak jsem z toho očekávání ve stresu ;)

    ReplyDelete
  2. Zajímavé a hezké fotky. Představuji si, jak tak sedím s knížkou a něčím dobrým, listy rostlin mě lechtají za uchem...

    ReplyDelete
  3. Svezla bych se do Norska, do Švýcarska a do Japonska, pokud půjdeš na průzkum japonských zahrad. ;)

    ReplyDelete
  4. Pätnásť rokov natvrdo? To u nás dostávajú deti len deväť... ;-)

    ReplyDelete