Monday, November 14, 2011

Recept od Elly/ La receta de Ella

Před časem jsem vás prosila o poslání receptu na dezert. Radčin recept na bebe-řezy jsou k shlédnutí na jejím blogu zde. Dnes přidávám další velmi, ale velmi lákavý recept na řezy od Elly. Vypadá úžasně jednoduše, plněný marmeládou a navíc s kokosem! To je moje oblíbená kombinace. Eliško, moc a moc děkujeme! :)

MALINOVÝ ŘEZ KRÁLOVNY VIKTORIE

na korpus:
125 g másla
3 žloutky
1/4 hrnku cukru
1 1/2 hrnku hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

malinová nebo jiná marmeláda

na krustičku:
3 bílky
3/4 hrnku cukru, jemný krystal
3/4 hrnku mletého kokosu

Vytřeme máslo s cukrem, poté přidáme po jednom žloutku. Třeme do pěny. Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a sůl. Vše důkladně promícháme a dáme do formy. Těsto se musí přitlačit.
Pomažeme marmeládou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pomalu přidáváme 3/4 hrnku cukru, promícháme a nakonec přimícháme 3/4 hrnku kokosu.
Navršíme na marmeládu a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170-180ºC asi 45-50 minut.

En octubre os pedí mandarme vuestra receta para postre. La receta de bizcocho de galletas de Radka, que ganó, podéis leer en su blog. Hoy os presento la receta de Ella.  Muchísimas gracias por participar :), prometo hacer un día esta tarta, parece riqu+ísima!

LA TARTA CON MERMELADA DE REINA VICTORIA

bizcocho:
125 g de mantequilla
3 yemas
1/4 taza de azúcar
1 1/2 taza de harina
3 cucharaditas de levadura
una pizca de sal

mermelada de frambuesas (puede ser diferente)

para terminar:
3 claras de huevo
3/4 taza de azúcar
3/4 taza de coco rallado

Mezclamos mantequilla con azúcar, añadimos yemas, por una, hasta que se haga crema. Añadimos harina con levadura o soda bicarbonato y sal. Todo mezclamos muy bien y la masa colocamos en el molde.
Ponemos encima la mermelada.
De claras hacemos espuma, añadimos azúcar gradualmente, al final mezclamos con el coco. Todo colocamos encíma de la marmelada.
Metemos en el horno 170-180ºC para 45-50 minutos.


7 comments:

  1. To tedy opravdu vypada kralovsky, budu muset take vyzkouset!
    Miso ptala jsi se me na techniku kterou jsem pletla nakrcnik. Je to podle tehle knizky, nevim jak zdatna jsi pletarka ale neni to tak slozite jak to mozna na prvni pohled vypada.
    http://www.fler.cz/zbozi/zakarove-vzory-jinak-a-snadneji-589439
    Ahoj, Monika....

    ReplyDelete
  2. Moniko, moc dekuju :) podivam se!

    ReplyDelete
  3. Could you write this tarte in english Misha ♥?

    ReplyDelete
  4. jé mňam, tak tohle mi po ránu nedělejte :D

    ReplyDelete
  5. Musí to být velmi dobré! Ten bílek s kokosem už jsem někde jedla na moučníku, dobrotka. Už se těším i na pečení vánočního cukroví. Nemají Míšo tvoje kamarádky z jiných krajů nějaký zajímavý recept?

    ReplyDelete
  6. Misho co mi to delas ted kdyz to vidim tak to zase budu muset upect.

    ReplyDelete
  7. Alko, o receptech z jinych kraju, co asi ty mas na mysli, nevim. Tam se hlavne jedi susenky a pije se spousta horke cokolady :). Ale to je prozatim.

    Ello, no to tedy ano :) a vis co, je 0:16 v noci, sedim tu, protoze prave pecu tady tu dobrotu. Na zitra mam pozvane hosty a mne napadlo, ze ten tvuj dorticek by byl vynikajici jako doplnek. A hlavne, bude na to doma vic lidi a nesnime ho ve 3 sami! :)

    ReplyDelete