Tuesday, October 25, 2011

Sychravé fučící pondělí/ El lunes destemplado



Nemohla jsem ráno vstát, nechtělo se mi z postele. V pokoji byla zima, v posteli tak úžasně teplo! Žaluzií cloumala vichřice a déšť a vůbec to nevypadala, že už začal den. Nechala jsem tedy žaluzie stažené, pustila radio a uvařila čaj. Je to směs anýzu a citronové verbeny (aloysilla triphylla). Vynikající, chutná po citronu, výborně osvěží dech, uklidní žaludek i nervy. Jen není vhodný pro děti do 3 let kvůli té verbeně. Ikdyž si myslím, že pokud se občas udělá navečer slabý odvar, tak takový čajík může pít i menší dítko.
Prakticky celý den jsme byli doma, dokončovala jsem už jen v ruce šití spacího pytle, probrala šaty a boty, vyměnila letní za zimní, vyžehlila hromadu prádla, malý si potichounku hrál s autíčky, maloval, listoval knížkami a pak jsme si i parádně zatancovali a nařehtali se. I přes to počasí, to byl moc pěkný den. :)

No podía levantarme por la mañana, no quería salir de la cama. En el dormitorio hacía frío, en la cama se estaba tan bien! El viento y la lluvia movían la persiana y no parecía para nada que el día ya ha empezado. He dejado la persiana bajada, he puesto la radio y he hecho una nueva infusión. Es una mezcla de anís y hierba luisa. Es excelente, sabe a limón, refresca aliento, calma los nervios y estómago. Solamente no se recomienda para los niños menores de 3 años por la hierba luisa. Pero pienso que una tazita de infusión suave antes de dormir de vez en cuando no viene mal.
Prácticamente hemos estado todo el día en la casa, terminaba el saco de dormir lo que me faltaba hacer a mano, pasaba la ropa de verano al trastero y sacaba algo más caluroso. He planchado montón de ropa y el chiquitín jugaba silencioso con los coches, pintaba, miraba sus libros. Al final bailabamos y nos reímos mucho. A pesar de mal tiempo, pasamos un día muy bonito.
Bueno, hoy en mi español malo. Me apetecía ;).

2 comments:

  1. Tak ze jste stejne nakonec mely prima den.To sezoni meneni obleceni ti vubec nezavidim..Jsem zvedava jaka u vas bude zima.

    ReplyDelete
  2. Takový "pyžamový" den občas je výborná relaxace :)

    ReplyDelete