Wednesday, October 26, 2011

Jedem na rybách a vlastní kaši/ Addiction to fishes and pap

Andrýsek začal malovat "obrázky". Nečmárá bezhlavě po papíře nebo tabuli, snaží se dělat obrazce a myslím, že se mu to daří! Naučil se udělat "rybu", nikdy neopomene přikreslit i oko a dneska dokonce udělal traktor. Jedno velké a jedno malé kolo a malou kabinu. Rozpoznatelné. Jeho španělský děda je zdatný kreslíř, jeden prastrýc uznávaný malíř...nééé, že bych měla ambice, ale potěšilo by mne, kdyby měl nějaký talent. ;)

Netušila jsem, že dvouleté dítko si umí říct, co chce jíst. Jasně, že bude říkat hlavně, že nechce nic, z principu. Vzduch je vydatný dost! Nestačím se divit, prostě mi vysvětlil, že pohanka je dobrá v polévce, jáhly nejsou dobré vůbec, polenta jen naslano jako hranolky, takže na kašičku přeci ovesné vločky. Hotovo šmitec. Pustil se do toho. Přitlačil židli, sundal si bačkůrky, nalil mléko a vločky a míchal. Dochutila jsem to už kakaem a medem raději sama. Ta byla prostě nejlepší, vlastnoručně vyrobená. Dobrůtka.


Andresico draws fishes...a lot of fishes and cars every day. But today he showed us his first "tractor". ;)
























I had no idea that two-years old child can tell you what he wants to eat. I mean....he says what he doesn´t want to eat, the air is rich enough! But he explained to me that buckwheat is good in soup, that he doesn´t like millet at all, polenta is great salty with rosemary and oat is the best for pap! He dropped into it. He poured milk and cereal and mixed. I finished it rather by myself. It was simply the best self-made. Yummiii ;)

3 comments:

  1. Tak vidis jakeho mas sikovneho chlapika,at si rika kdo chce co chce ja porad rikam ze dnesni deti jsou mnohem chytrejsi nez jsme byly mi asi je to tou technologii a take maji vetsi moznosti.Asi ma sklon k umeni a malovani kdyz je to v rodine,to abys zacala schovavat vsechny jeho obrazky ,mozna ze z nej bude slavny malir clovek nikdy nevi.Take je videt ze vi co mu chutna a kdyz to sni a muze uz pomoct pri priprave tak to chutna jeste vic.Ja ziji v Australii tak ze to je jiny kontinent,melas pravdu.

    ReplyDelete
  2. Mila Elisko, moc dekuji za mily komentar :)

    preji moc prima den!

    ReplyDelete
  3. Vyvíjí se a překvapuje rodiče, jak to jde rychle. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat :))

    ReplyDelete