Thursday, August 25, 2011

Svěží zelená

Dát si kávičku "au lait", odjet svým malým zeleným broukem a potom doma podrbat za uchem kočku ve svém nejkulaťoulinkatějším pelíšku, to si umím představit :D. Letos jsem poprvé namalovala zeď v dětském pokoji na zeleno (ale jakou! pistáciovou!), sehnala krásné zelinkavé truhlíky a jinak se mi to doma zelenalo záplavou rostlin. Kdoví, jak jsou na tom kvítka teď během mé nepřítomnosti, hauuuu!! :) Budu důvěřovat příbuzenstvu. ;)

via pretty stuff

via pretty stuff

via pretty stuff

via pretty stuff

via pinterest juliac

via pinterest jordi
via fler Alkka

6 comments:

  1. Ta kytice na prvním obrázku má úžasně sladěné barvy, prostě krása. A zelený kulatý pelíšek pro kočičku je taky senzace, schovaná a přitom vidí do všech stran :))

    ReplyDelete
  2. Jako mladá jsem zelenou neměla ráda. Když vzpomínám proč, myslím, že to bylo "nabídkou" trhu. Tehdy byla jen khaki nebo hrášková. Oblečení se dělilo na uniformy, tuzexové a hnusné. Látky, ze kterých se dalo tvořit byly taky tónované dost mdle a když se k tomu přičte od dětství do hlavy vrstevníky nabušená říkanka "zelená,modrá pro blázna dobrá...." :) Naštěstí je ta doba pryč. Zelených je tolik odstínů...Je krásná a dobře ladí s dalšími barvami. Je svěží jako příroda a pozitivně nabíjí. Zelená je hezká a dobrá. :)

    ReplyDelete
  3. A co teprve zelená s modrou! Mně se ta kombinace víc než líbí :-)

    ReplyDelete
  4. Radko, to jsi mne pobavila s tou říkankou. Já to měla úplně stejně. V podstatě dodnes, když vidím kombinaci zelené a modré, tu přihlouplou veršovánku si prostě řeknu. :D

    ReplyDelete
  5. V neděli jsem ještě ležela na chalupě v horním pokoji, čučela do stropu, a říkala jsem si : tady to potřebuje vylepšit. A napadla mne zelená!. Doteď jsem nevěděla jaký odstín, ale ta pistáciová má něco do sebe. Musím to zkusit zkombinovat s tím co už mám v merku a uvidím. Možná, že mi to úplně s tou pistáciovou nevyjde, ale hlavně že bude změna. Vypadá to sice na dlouho, ale co, hlavně když vznikl nápad.

    ReplyDelete
  6. Eliško, pokud jsem Vás inspirovala, tak mne moc těší! Podle vzorníku barev se k takové výrazné barvě hodí přírodní odstíny, hnědá, světle i tmavě šedá, krémová, barva dřeva... ale vy tomu jistě dáte šmrnc. Pak dejte vědět, jak to dopadlo ;).

    ReplyDelete