Saturday, February 22, 2014

U nás je jaro

Zahrádka se probouzí, maličké pupeny se tlačí na svět mezi oschlými loňskými lístky, klubou se cibuloviny, ráno nás budí zpěv kosího samečka, který si u nás loni udělal hnízdo a teď patrně hledá partnerku a Amálka se budí s ním (chápejte, před 7 ráno, to je jako v Čechách o 2 hodiny dřív!!) a hlasitým "ňaňaňa h h h, nene, mamamama" usilovně znakuje ptáčka a s povytaženým obočím a udiveným pohledem kouká z okna. Svítí slunce, krása.

Z dnešního rána :)










12 comments:

  1. Kuk Amálko, koukám, že se právě líčíš k snídani. Snažím se přelouskat Andrýskova slova.....sem tam něco rozumím :( Ale těch aut stihnul za tu chvilku namalovat a vystříhat fakt hodně.
    U nás ráno taky zpívají ptáčci!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. stihnul brabi, Andrés když tvoří tak ve velkým! A hurá, jaro, to bude u tebe příspěvků (teda až budeš mít zase fuknční pc...) ;)

      Delete
  2. Krasne, pohodove fotky Miso. U nas dnes cely den pada snih ale me to nevadi, pekne v teple pozoruji ti bilou nadheru :) Zdravim Monika.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moniko, trochu vám ten sníh závidím. Já jsem si letos ani "nelízla" :D. Ale všeho moc škodí, že... :), moc zdravím!

      Delete
  3. U vás je jaro, u mě je lenost. Asi dorazila nějaká speciální jarní. :D Vážně se mi vůbec nic nechce dělat.

    Taková krásná snídaně! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo Wendy, to znám!!! To by se jeden bacil s tou neschopností. Taky, jestli si všímáš, tak využívám ke příspěvků, svých dětí nikoli své tvořivosti ;). Už jsem rezignovala....však ono to zas někdy přijde!! Ne???? Musí!!! :D

      Delete
  4. Ahoj, u Vás je tak hezky, jarně, že se sem chodím už poněkolikáté koukat. Jaro čiší z dětí, Vaší snídaně, ozdobené ledničky i z nového bryndáčku. U nás bylo tuto neděli jaro taky. Ale zase se někam schovalo :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mě těší, že sem nakukuješ na fotky pokochat se jarně ohřát! :D

      Delete
  5. Tak mně taky zatím ale jenom na okně kvetou orchidee. Po loňském přelití jsem je zachránila a jsem šťastná, že mi zase dělají radost. Je zajímavé, co ta kvítka s dušičkou dokáží udělat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svatá pravda, asi proto se citlivky duše květinami obklopují :)

      Delete
  6. Ahoj španělko, ty máš kukadla :+D u nás je zase hnusná zima ne že by sněžilo nebo mrzlo jenom je to venku fuj, šla jsem s Matýskem na procházku k řece nakrmit kačenky a div nám prstíčky tou zimou a větrem neupadly. Křičel na mě: honem dej mi rukavice, tydle ne, tydle nechci, no tak dobře, ale jenom na chvilku. Doma si je potom serval, zahodil je na zem a řekl, tydle už nechci. Tak já nevím, vždyť byly zelený. Máte to taky tak s barvama? Lisetka chce jenom fialové a žluté věci, Bastyšek za nic na světě nechce nic modrého - a mimochodem modré má skoro všechno, tedy měl, teď musí máma nakupovat všechno zelené, Matýsek nechce nic co nemá Bastyšek a Anička ta si klidně vezme cokoli i když je to o 15čísel větší a na barvy nehledí. Nosila doma moje papuče, ale konečně dostala svoje s beruškama tak pořád říká Ťapi, Ťapi. No a kdo má tedy rozum a kdo ho věkem ztrácí??? Mimochodem, už jste si pořídili větší garáž? Andrému nebude stačit jedno parkovací místo :+C

    ReplyDelete
    Replies
    1. no jo, máme. Teda já už nekupuju, co se mi líbí, ale tak nějak trochu po dohodě, protože se mi sešly ve skříni několikery svetry, který teda neee. Ale barvičky jsou žádaný všechny, kromě černé. Tu nee a má recht :)

      Delete