Wednesday, January 22, 2014

Mlha je moc romantická, víte to????








Ale dneska není, čehož se musí využít.

MUSÍM SE NĚČÍM POCHLUBIT!

Celý loňský rok jsem zápasila s fobiemi. Každý týden jsem si šla pokecat k odborníkovi, několikrát se hroutila, že takhle žít nechci a taaaak a víte co?? Přešlo to!!! Huráááááá!!!!
Sice si na cestu do letadla ještě dám nějaké uklidňovadlo, ale nedá se to srovnat s tím, co jsem prožívala. Naprosto paralizovaná v každodenním životě. Hrůza. Myslela jsem si, že se to nikdy nestane, že to nikdy nepřejde.
Včera jsem si doslova užila cestu do města, kdy jsem se autem prokousávala metr po metr hustou mlhou. Hledala jsem svého nepřítele a on nikde. Prostě se nic nestalo. Žádná panika, žádné dušení. To byla takováááá úúúúleva!! Ještě mě čeká moc práce na toto téma, ale mám na to sílu. Sláva.


Ráno, když doprovídíme školáčka (všimněte si, prosím, nového nákrčníku, takové veselé barvičky do šedé zimy ;-)), tak máme čas na procházku.
Vycházející sluníčko, bláto, rašící obilí na polích, následné mraky a honem domů, protože prší. :-)

Matka si protáhla klouby a hurá zase něco dělat. Dítě spí. A hlavně se musím psychicky připravit na odpoledne. Přijdou Andrýskovi bratránci. Co budu dělat se 4 dětmi?! Čím je nakrmím? Přesněji řečeno, co uvařit, aby to jedly všechny děti??!! Good question! ;-).


11 comments:

  1. Mlha je úžasná, v mlze se tvorové stávají pohádkovými bytostmi, mlha dělá všechno krásnější, je plná tajemství, ráno u mě doma než se zvedne mlha vypadá údolí, jako bych bydlela na pobřeží, na útesu u tajemného, hlubokého jezera a na druhé straně mého bytu když je mlha v lesích, vypadá ten les mysticky,jako by se každou chvíli mělo vynořit stádo jednorožců a když do toho lesa jdu, nasadím si kapuci a ztrácím se mezi stromy neviděná lidmi jen zvířaty a to je taky dobře. A to, že jsi Mishko v pořádku je taky tajemné a úžasné a dobré konání přírody a znamená to, že všechno okolo tebe je v pořádku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sára to napsala překrásně, asi máš opravdu teď období v životě, kdy se cítíš dobře, kdy je všechno jak má být. To je skvělé, ať to vydrží hodně dlouho! A fobie už se nemusí vracet, bez ní jsi svobodný člověk, že?
      No, když vařím na babinec pro čtyři děti, tak vždycky polívku a hlavní jídlo a moučník a z toho si vždycky každý něco vybere. A když ne, mám v zásobě různé mlsky do misečky, nebo prostě namažu chlebík kozím sýrem nebo rybičkovou pomazánkou a je to :-)
      Krásný nákrčník, já svým dětem taky pořídila krásné barevné bambusové. Huňaté šály a šátky nechtějí nosit.

      Delete
    2. Ano, přesně tak, děkuju :)
      Nakonec jsem jim udělala ke svačině tvarohovou pomazánku se šunkou a sýrem na chleba a rýžovým mlíkem. Ti "nemoji" to nechtěli, protože to neznají. A k večeři palačinky s marmeládou a dobrým čajem. Ti "nemoji" to nechtěli, protože to neznají. :P.....prostě ráda vařím pro cizí děti, které jsou z tradiční rodiny!!!
      Bambusové jsou nejlepší. V tom nárkčníku vevnitř je taky bambusová bavlna, mám jí několik metrů z původního šátku na nošení miminek :D.

      Delete
  2. gratuluju k pokroku. Jen opatrně, fóbie jsou mrchy zákeřné. (bych mohla vyprávět!) Ale vypadá to, že jí stojíš na krku. To je dobře. :) Mlhu mám ráda. Snesla bych ji klidně celý rok, výměnou za to pitomé bílé na zemi, zmrzlý čumák a tmu....A co dělat se čtyřmi dětmi? To je jasné. Zamčít se a přečkat, až si je zas někdo odvede ;) Mějte se hezky a pozdravuj ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju Radunko.
      Nezamčela jsem je ani sebe, sebrala jsem všechnu sílu, vyvětrala je venku (ikdyž pršelo), postavila stavebnici, udělali jsme mamince náhrdelníky z korálků, trochu nakrmila (jejich chyba, že nic nechtěly) a vykoupala. Pak jsem byla sice 2 hodiny vyřízená, zpocená, s nakřáplým hlasem a vytahanou levačkou (Amálka si nenechala nic ujít), ale spokojená, že jsem to zvládla ;-).

      Delete
  3. Nejdříve gratuluji, víme o čem mluvím!!! Ten nákrčník krásně oživil tmavou bundu a ten návrh Radky o zamčení se, je zajímavý a k zamyšlení. Kdyby to jinak nešlo ;))

    ReplyDelete
  4. Agora? Si sikovna, blahozelam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravím Marecka!
      Agora, klaustro a dalších asi pět :), děkuju moc!

      Delete
  5. wellmi dobré správy! teším sa s tebou a držím všetky labky, len tak ďalej!

    ReplyDelete