Monday, October 14, 2013

Vzpomínka na léto podruhé - ichtioterapie v Almerii










Almería, konečně u vody. Bylo nám krásně.
 
Poprvé jsem vyzkoušela rybičky Garra Rufa. Někomu určitě známá péče a léčba o pokožku neboli ichtioterapie je velmi módní v Asii, Japonsku, Číně, Thajsku... Tyto rybky pocházejí původem z termálních vod v Turecku. Rybičky okusují odumřelou kůži a přitom vylučují enzymy, které jsou zároveň léčivé. Efektivně pomáhají při léčbě lupénky a ekzémů.
Nahrála jsem si to, tak se podívejte. Zezačátku jsem se měla co držet a svými výkřiky jsem bavila okolí, protože jsem opravdu hodně lechtivá na nohách, ale potom....hmmm.... Krevní oběh zapumpoval, nohy ošetřené a namasírované agárovým olejem....po prvním dni jsem se cítila opravdu výborně!!! Od té doby si občas povzdechnu, že tuto terapii nemáme k dispozici u nás v Pamploně. :) Tak zase někdy jindy :)












foto: google


6 comments:

  1. Myslím, že jsi se hodně krotila. Když na to koukám (teď to zrovna dávají v TV reklamě), tak bych řvala asi víc.. Fotky jsou kráááásný.

    ReplyDelete
  2. A piraňoterapiu si už skúšala? To vraj nešteklí. 8-)

    ReplyDelete
  3. To jste mely krasne leto ,to modre more je tak lakave.Ty rybicky jsme videli i v Praze ale jeste jsme to nevyskousely.

    ReplyDelete
  4. Jej. :) Niečo podobné som zažila v Jordáne. Stáli sme v rieke naboso a rybičky nás jemne okusovali... akurát som ešte vtedy o rybičkoterapii nepočula a nebola som si istá, či niektorá nezahryzne aj hlbšie... tak som si to tak neužívala. :D Ale inak príjemný šteklivý pocit. Tiež výklad sprievodcu občas prerušovali výkriky okusovaných. :D

    ReplyDelete
  5. Jé senzace, ovšem znám spoustu zvířat která tuto terapii člověku zcela dobrovolně poskytují. Já například mám kočkoterapii - rozvrnění a rozechvění celého těla nalepených chlupáčkem, omotávání ocáskem při čekání na baštu, dlouhé vlahé pohledy které rozněžní duši-zvláště pak při odchodu do práce, apod. Tohle je asi v kombinaci s mořskou vodou náramná a lechtivá věc. Vlastně jsem o ní slyšela jen v nějakém dokumentu od nějakého starého indiána, který se takhle nechal celý okusovat v nějaké tůni uprostřed pralesa, nechal se u toho natáčet, vydával různé zvuky, mnohem divnější a hlasitější než ty a nakonec nám sdělil, že v té tůni může vlastně být cokoli. Od pyraněk po aligátora a anakondu, no není to úžasná ozdravná kúra spojená s adrenalinovým zážitkem?

    ReplyDelete