Friday, October 25, 2013

6 měsíců

To tak moc rychle uteklo! Ale naše "Lopezátková" už má 6 měsíců.
Amálka miluje pohádky o víle Amálce. Při vyslovení svého jména div nepadá ze sedačky, jak hopsá. Je to živé kvítko, ale hodná panenka, které nic neunikne. Prý se chová jako dítě v 9 měsících. Už nějaký pátek vzorově sedí, přendává si věci z jedné ruky do druhé, všechno cpe do papulky, hodně mluví (nejlépe ve 4 ráno), směje se, řehtá se. Od 5 měsíců na ni znakujeme a je vidět, že už na znaky čeká a několika už rozumí. Koupe se se svým bráškou ve vaně a je to ona, kdo s oblibou nejvíc stříká a je jí jedno, že má vody plné oči. Andrés se ani nestíhá vztekat, protože on vodu v očích neee. Je to náš malý smíšek, ale když se jí něco nelíbí, tak umí zařvat, že nám div nepraskají skla v oknech. Malý beránek se nezapře.
Je to ženská každým coulem, všechno pozoruje, nestíhá pít mléko, protože je toho okolo tolik k vidění! Když se s někým bavím na ulici, tak se ráda přidává do hovoru.
Umí to s tatínkem. Když se jí dost nevěnuje, nebo se jí něco nelíbí, umí na něj udělat tak ublížený obličej, prohne pusinku do oblouku, vyšpulí spodní rtík a natahovat už nestíhá, protože to stvořitel nevydrží a bere ji do náruče. Já se bavím :).
Má mlsný jazýček a pochopila, že sladké jablko je opravdu lepší než vařená "aaaaa, ňamiiiii" cuketa nebo mrkev. Na milost vzala zatím jen sladkou batátu. Ukončením 6. měsíce přestala vrhat gejzíry mléka po kojení!!! Hurá! Ale s kolikami zatím zápasí.
Andrýska zbožňuje, zná naši rutina, kdy jsme přes den samy, ale cesta do města do školy pro brášku a potom pobyt v parku plném dětí a hluku a vřískotu prostě miluje. Už se těšíme (obě) až bude moct lozit po zemi mezi ostatními. Stejně tak má ráda, když může být u Andrýska v pokoji.. Před spaním je dám oba k Andrýskovi do postele a čteme pohádku před spaním.  Ondřej ji má rád, hladí ji, objímá, líbá, něžně na ni mluví, půjčuje jí hračky. Je to správná dvojka. A já jsem pořád dojatá při pohledu na naše děti. ;)
 
A naší holčičce přeju, aby jí šlo i nadále všechno tak jako teď.
Moc ji milujeme!
 



 
 

7 comments:

  1. Míšo, je to kukačka rozkošná ... super, že se mají tak rádi.
    Krásné dny ... Věra

    ReplyDelete
  2. To je hezké, že tak zapadla do rodiny a s Andrýskem si rozumí. Mám z vás radost.

    ReplyDelete
  3. ahoj Amalko, rostes jako z vody do krasy. Nausnicky ti slusi, mas krasne vlasky a kukadla. A bezva brasku, mamku, tatku.. Gratulujeme ti k vyroci a prejeme dalsi velke pokroky v objevovani radosti zivota. Pa a pusu

    ReplyDelete
  4. Vílko španělko Amálko od bubu a koček ti letí vzdušný vír, kočky do něj vrněly, já jsem ho opusinkovala, ovoněla rozmarýnou, nabarvila šípkovou, ohvězdičkovala pampeliškovým chmýřím a teď foukám s větrem z mého vršku směr jihozápad. Jsi krásná jako všechny holky u nás, moc se těším až tě spatřím.

    ReplyDelete
  5. Ta vase princezna roste do krasy .Mas pravdu ze tech sest mesicu nejak rychle ubehlo .Je moc hezke ze se deti maji radi .

    ReplyDelete
  6. Ahoj Amálečko. Zrovna píšu článek Tvojí sestřeničce, která oslavila rok a půl. Něco máte hodně podobné, vždyť jste obě beránčí holky, třeba s tím křikem, když se Vám něco nelíbí.
    A už papáš! Dobrý, že? Mamka si určitě oddechla, že jsi přestala blinkat a i ty koliky budou brzo lepší. Musela jsem se smát, jak sis pěkně vycvičila tatínka, to Vy, holky, umíte dobře :-)
    Tak se nachystej, poprvé zažiješ Ježíška, Mikuláše a taky pořádnou zimu a snížek.

    ReplyDelete