Thursday, June 13, 2013

2 měsíce







 Porovnání: Andrýsek 3 měsíční :)
 
 

Dny mi tak rychle utíkají! A to nedělám nic neobvyklého, asi právě proto ;). Ondrášek chodí na kurz intenzivního plavání. Já jsem intenzivně unavená ;).

Amálka má 2 měsíce a intenzivně pije mlíčko, roste a je z ní roztomilé miminko. Směje se o sto šest, poslouchá napjatě svého brášku a pak, když se k ní přiblíží, tak z něj nespustí oči a vysílá k němu úsměvy. Začíná "mluvit" a někdy velmi roztomile znovuobjeví maminku, třeba ve 4 ráno a to se na mne culí se slovy na jazyku, pokrčí po holčičím způsobu ramínka a jakoby stydlivě něco ze sebe sladce vypraví. Já jí v tu ránu odpouštím, že mě nenechá spát a cukrujeme.

Ondrášek má svou sestřičku rád, ale přeci jenom těžce nese, že jsem se mu oddálila. Takže hodně pláče, hodně se vzteká, houževnatě si vyžaduje moji pozornost ve dne v noci. Ale hodně mi pomáhá a k Amálce se chová jako pravý rytíř.
Na klasické procházky nechodíme. Místo toho jezdíme sem a tam do školy, do plavání, já pak s Amálkou čekáme venku na lavičce a pak chodíme do parku na prolízky.
 
Máme za sebou několik víkendů, které jsme strávili oslavami. Amálku přijela poznat široká rodina, a tak jsme pohostili všechny tety a strýce, děti, sousedy.... Miminko si zvyklo na ruch kolem sebe. Na to, že ji tahám jako kotě sem a tam, na spoustu lidí kolem sebe. Nelpí jen na mě, jako její bratr (jéééé, jaká výhoda). Několikrát ji už hlídala abuelita, několikrát s námi vyrazila do restaurace, na výlet a naposledy včera se zúčastnila školní oslavy dětí, které mají narozeniny v létě. Dostala nespočet polibků a pusinek od nevím kolika lidí a myslím, že je to dobře a že to naší vílenku takhle baví. Španělé jsou roztomilí svým kladným vztahem k dětem a není dne, kdy by se do kočárku nepřitočil někdo na ulici, dítě, stařeček, mladá slečna, prodavačka, učitelka, aby se neusmál a nepochválil, jak krásné je to naše mládě :). Je to opravdu milé.
 
Abych nezapoměla. Naše Amálie bude mít svoji první občanku. Jak se fotí na průkaz tak malý prcek si asi umíte představit :D. Ale zvládli jsme to.

15 comments:

  1. Krásavica okatá!
    Už občiansky preukaz? To to letí... :-)

    ReplyDelete
  2. To jsou kukadla ... je celá po mamince, nebo alespoň mě se zdá.
    Krásné dny plné dětských úsměvů ... Věra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Věrko, moc díky za přání. :) Naše děti jsou celé po nás. Když jsou s tatínkem, tak okolí v nich vidí jeho. Když jsou se mnou, jsou celé právě po mně :D.

      Delete
  3. Amalka je moc hezka holcicka a uz ted vi ze s usmevem dojde daleko.Z jakeho duvodu davaji detem ve Spanelsku tak brzy obcanku? S Andryskem jsou si velice podobni .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ello :) dííky :). Občanku naše holčička potřebuje, aby se mohla pohybovat po Evropě a v létě doletět do Čech. Už má ale Amálka skluz za svým bratrem, ten poprvé cestoval letadlem tuším v 7 týdnech :).

      Delete
  4. To už je 2 měsíce? ...toto letí a Amálka je něžná vílka, určitě bys našla i svoji fotku bude ti podobná, myslím. Občanka je pro občanku důležitá co kdyby si ju ty moravani chtěli ukráct, žádný takový, jednou je to španělská slečna a hotovo. Zdravíme Andrýska a těšíme se na společný babinec :+)Jo a na tý fotce máte paní mámo dost dobrý profil, bříško nikde a přes prsa tak 2metry80..., v téhle už jen falešný bříško podobě, jsme byli v Alpách a Is s Bastym měla šátek a on nebyl vůbec vidět, protože jsme vyjeli lanovkou až skoro ke sněhu, bylo to v létě, a tam se procházeli ledovou jeskyní a nějaká němka sledovala Isabelku takovým tím pohledem, panebože ta musí tedhned okamžitě porodit a přišla k ní a pohladila ji po tom břichu. A tak Is rozepnula zip a ukázala Bastyho schouleného a vrnícího a kdyby ta němka byla z cukru tak by se v tu chvíli rozpustila. Vůbec se od něj nemohla odtrhnout, pořád na něj brebentila, hladila, Isku hladila, no prostě miminko to rozehřeje úplně každého i v ledové jeskyni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saro, pamatuju se na fotky Isky tady z toho vašeho výletu. Sebastianek byl schovaný, zavrtaný u mamky a určitě mu tam v té zimě bylo nejlíp. Němce se nedivím, že se dojala :) pohled na děti v šátku je tak trochu retro, najednou si uvědomíme, jak moc nás potřebují tělo na tělo ;) a jak to vlastně bylo ještě před pár měsíci.
      Tak hladkáme ta vaše mláďátka a posíláme všem pusinku :)

      Delete
  5. bože, a jsem znova beznadějně utopená v dalších dětských kukadlech :) krásné děti, zdravoučké a spokojené. Nějaký ten mráček nevadí, ony se ty emoce musí někudy dostat dovnitř i ven a čím větší škálu mladý pán načerpá, tím víc jednou dá. Jste nádherní a už se na vás všechny strašně, strašně moc těším :)

    ReplyDelete
  6. Amálečka má krásný očička, krásný vlásky, nožičky, tričko a přenádherný zkoumavý pohled, je celá rozkošná. A jak si ji bráška opečovává a dokonce ji nechá u sebe spinkat, nebo o tom nevěděl? :-)
    Děťátka jsou si podobné, ale přesto každý jiný, tak jako u nás. Už teď jim to spolu v páru moc sluší, opatrujte si je a brzy nám je přivezte ukázat, ano?
    My všichni z Rybníčkova

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Amálčin bráška si ji pěkně opečovává. Teda, když si během hraní všimne, že malá třeba řve. On je to typický mužský, který se soustředí na jednu věc a kdyby trakaře padaly, on si ničeho jinýho nevšimne. Takže na té spící fotce nic netušil :).
      Moc se na vás těšíme :).

      Delete
  7. Jen zírám, co mi všechno za ten týden uteklo. Byli jsme na dovolené u moře, na chvilku, se dvěma z mých dalších vnoučat. Musíme být trochu spravedliví, že ano?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ano, musíš být spravedlivá. Ještěže máš těch vnoučat ale jen 5, viď. Při tak vysoce nastavené laťce v péči o vnoučata, nevím, jak bys to zvládala ve větším počtu ;).

      Delete
  8. Ona ta moje laťka nijak vysoko naštěstí není. A taky děti nejen rostou, ale i stárnou a mizí nám z dosahu, což je všechno dobře ;).

    ReplyDelete