Tuesday, April 9, 2013

Žluto-modré

Společný parapet dětských pokojíčků si přímo žádal kvítí stejných barev. Našla jsem, zasadila a nemůžu se vynadívat. Truhlíky vybral Ondrášek :).









brabi jsme dnes viděly tento skvělý film. :) Zatím máme velmi poklidný předporodní program, ale nebudu nic víc psát, ona se brabi určitě někdy rozepíše :).




13 comments:

  1. jé, to je hezounký. Závidím květinky a barvičky. My to tady ze země a větviček taháme očima a furt nic! Ale už nehlásí sníh a ani mráz, tak třeba kousek jara taky prožijeme. :))

    ReplyDelete
  2. Ten poklidny program je napriklad prosmejdeni baraku s kbelikem a hadrem odshora dolu...........zatim co ja s Andryskem pracujeme na casopise Slunicko :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) :)))) úplně to vidím. Míša v předklonu bříškem leští každý centimetr podlahy a ještě smetákém stíhá odhánět případné pomocníky. A vy se zatím potýkáte s obrázkem a pocitem provinění... :)))

      Delete
    2. Tsssss, hlavně po mě nechtějte, ať jen tak sedím a nic nedělám!

      Delete
  3. Ale je pravdou, ze presto, ze je tady hodne zima, kvete uz tady spousta rostlin cilimniky, myrty, ruze mely poupata, je tu prece jenom drive to jaro.

    ReplyDelete
  4. Jé fialkovo žluté nějaké kopretinkové, úžasné. Dneska jsem v Ikei potkala bílé kopretiny rozkvetlé v kyblíčcích, jenomže to jsou venkovní kytičky a doma by se usušily tak jsem je se zármutkem nechala jejich osudu, ale vzápětí jsem dostala modrofialový šoking z úžasných zvonečků a ty už teda putovaly se mnou. Máme na jaře mnoho oslavenkyň a tak doufám, že i ta nejmenší si se zalíbením zaškube v modrých závějích. No doufám že jí je maminka včas sebere. Zatím je mám na okně v ložnici kde se netopí a ony voní takže je oňufávám. Mám pocit, že bychom nemohly žít na pólech bez zelených rostlinek. Když se takhle rozpumprdlíkujeme nad kytkou, co říkáte?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) "...v pokoji kde se netopí... :)) haha.. Páni, ty už máš taky jeden pokoj, kde jsi vypla topení? My taky. :)) Na to, že je půlka dubna, docela dobrý skóre. Grrrr ...... Tady dnes byla taková mlha, že nebylo vidět ani na chodník. Jdem do nějaké knížky pohledat obrázek sluníčka.. Máme už dost silnej absťák.

      Delete
  5. Míšo, já už chci také vysaovat do truhlíčků. Asi se budu muset přestěhovat ...
    Krásný den ... Věra

    ReplyDelete
  6. Milé dámy, já se už moc těším, až u vás na blozích budu okukovat ty vaše truhlíčky! Určitě to nebude za dlouho!! :)

    ReplyDelete
  7. u nás zahradnické snažení vzalo rychlý konec. V přesnou dobu jsme vysela semínka a ony přesně podle plánu vystrčily zelené špičky. Počkala jsem, až budou tak akorát, přepíchala, hlínečku jim přichystala. Pak ale náznak jara zdechnul a vrátila se zima. Výběr horkého topení nebo ledového průvanu donutil všechny zatím přežívající semenáčky, aby omdlely a upadly do kómatu. A vše co nestihlo poklesnout v kolenou pro nedostatek sluníčka oždibkala Doubravka. Jako pinzetkou povytahovala šantu, pažitku, petržel, měsíčky, levandulky, tři druhy bazalek, šalvěj, majoránku i oregano. Když ve finále rozžvýkala poslední zelenou větévku rozmarýny, pozvracela se. Takže čekám, až mi na balkóně nebude v noci mrznout a pak koupím a nacpu tam všechno už vzrostlé. (a možná nejlépe plastikové...) :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. U nás se také blinkalo, sice jsem nedočkavým zvířátkům, které stále sedí na parapetu a chtějí už svou balkonovou zahrádku, vysela jejich travičku, Madlenka ale si brousila zoubky na zlatici-říkáme jí zlatý déšť, ale špatně. 3 dny přiotrávené zvířátko oblažovalo můj bílý koberec, ploužilo se bytem, bylo mu zle a vypadalo na umření. Nakonec když už jsem jí podstrkovala kuřecí masíčka a ona dělala že umírá, najednou vstala, protáhla se, vypila mi smetanu na kredenci určenou do polévky, ožrala celou svou trávu, uvelebila se mi na klíně a pustila se do vrnění. Proč jsem říkala, že špatně říkáme tomu keři, zlatý déšť je totiž něco jiného má květy, které opravdu vypadají jako déšť a je prudce jedovatý. Sežrat ho, malinké zvířátko by nepřežilo. Byla jsem řádně vyděšená, a potom jsem zjistila, že jedla Zlatici a ta je taky jedovatá, ale jen mírně. Dokonce i na internetu v obrázcích je v těch rostlinách takový guláš, že se jeden diví. Takže dámy, nejezte prosím první rozkvetlé šlahouny i když máte chuť. Dneska jdu zahradničit na balkon, já vím, že pro ty co mají zahrady je to jako když řeknu vtip, ale já fakt na něm musím mít džungli, rostlinu vedle rostliny, stromy, keře, bylinky i ovoce. Budu dřít jako plantážník a budu to tam milovat.ahoj do Sluníčkova.

      Delete
  8. Ku kvetom a kvetináčom sa necítim byť kompetentný vyjadriť, ale ten film je SKVELÝ! ;-)

    ReplyDelete
  9. Náhodou, já už mám také vysazeno, zatím tedy jen zevnitř a květinky trpělivě čekají, až budou moci ven. Já myslím, že už brzy budu moct soutěžit o nejhezčí balkon v domě a letos to už určitě vyhraju:-)
    Apropo, Míšo, ten motiv ubrousku na obrázku znám a je moc hezký, dělala jsem z něj svým dětem taky obrázek. Podobný. Vlastní výtvor? :-)

    ReplyDelete