Friday, March 15, 2013

Typický pátek


Včera 90 km od nás nasněžily 4 metry sněhu. Dnes je takto. Ha...pro ty, co jim duše chřadne, že se vrátila zima, nezoufejte, zítra je už jaro, faaakt. :)


 
Před a po. Domácí chlebíček se semínky a marmeláda bez pektinu z čerstvých jahod. Z 3/4 kg mám 5 skleniček od jogurtů. Je moc a moc dobrá! Jak říká majitel receptu, nikdy jsem si nemyslela, že marmeláda se dá dělat v malém množství a bez zavařovacího hrnce. Ha...za hodinku už praskají víčka. Do dvou týdne snězené :).





Konečně něco pro naši holčičku. Závěs nad postýlku. Vše z domácích zdrojů, čtvercový drátek ze staré lampičky, stará záclona  a kousky látek. Možná ještě doplním nějakou aplikací. A vyžehlím :). Hm, fotka dost mizerná. Až na ten kukuč samozřejmě ;).




Krásný víkend všem!

8 comments:

  1. Ctyri metry snehu to snad ani neni mozne.Ten recept ma marmeladu jsem uz take okoukla.Zaves nad postylku se ti povedl doufam ze se tam male princezne bude dobre spinkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ello, moc dekuju, urcite znas jine recepty, neni nad zkusenosti :), ja v tom jeste hodne tapu. :)

      Delete
  2. Ta fotka s Andrýskem je moc hezká. Marmeládu i chleba bych chtěla vyzkoušet, zbude-li mi na to čas, nějak to utíká ;)

    ReplyDelete
  3. Ahoj, tady Sara na Isabelčině počítači.Celé Brno je pod sněhem, nic nejezdí včera jsem ve sněhové vánici zalezla do knihkupectví a když jsem vyšla venku byly závěje, naprosto zasněžené ne jen bílo, sněhové město. Nic nejezdilo jen sněžné traktory, pro mě naprostá pohádka. Brodila jsem se domů a usmívala se, protože to miluju, jinak teda ostatní tak šťastně nevypadali. Dneska jsme postavili na zahradě dva obří sněhuláky, a schody od dědovy terasy byly tak zasněžené do výšky, že na nich děcka měli klouzačku, takovou drndavou teda. Tak naše sněhy zdraví vaše sněhy. Vypadá to jako ve scifi příběhu, za chvilku přiběhnou vlci, sněžní medvědi a místo koleček na všem co kolečka má připevníme lyže a sněžné řetězy. No ale jenom do zejtřka, to totiž předpověď předpovídá na deset stupňů. Ta růžová marmeláda je taky pro holčičku, mňam. Je to stejně krásný pomyšlení, že vaříš jahodovou marmošku ve sněhové vánici, to by se naše prababička divila

    ReplyDelete
    Replies
    1. nene Saro, tady je po sněhu, my jsme ho viděli letos 2x k ránu, mokrý těžký rychle se rozpouštějící. Zima tu propršela a zabalilal se do mlhy, něco pro mě :D. To u vás je pohádka (pro někoho) :). I ty jahody jsou španělské a letošní, něco za něco.

      Ale už vám přeju to jaro, vím, že hodně lidí by brečelo za víc sluníčka a rozkvetlé narcisky :)

      Delete
  4. Dneska od rána stále zima jak v psírně. Bylo už poledne, i sluníčko svítí, ale venku stále minud 6!! Jahody jsem včera také koupila, dovezené bůhvíodkud. Takže ke svačince zmrzlinka, jahody a šlehačka. Jaké ale bylo naše zklamání. Byly jak z jiné planety, po chuti a vůni ani vidu a slechu. Kdybych zavřela oči, snad jsme si mohli myslet, že jíme třeba brambory. Není nad ty pravé naše domácí ale v pravou chvíli. Takže počkáme do června!

    ReplyDelete
  5. Brabi má pravdu, fotka so synkom je pekná. odfikni ten rádiátor a bude úplne dokonalá! výborný kontrast klučičího a holčičího! ;-)

    ReplyDelete