Tuesday, March 12, 2013

Naprosto zničená

No, nechtěla jsem, řekla jsem si, že letos se na přesazování kytek a jejich jarní údržbu s tak velkým pupkem vykašlu a že na to mám plné právo. Ráno, ani nevím co mě k tomu přivedlo, jsem přesadila jedno kvítečko. Po 5 hodinách přesazování a 2 cestách do zahradnictví pro 50 litrů hlíny a pár obřích květináčů jsem ještě měla sílu vyzvednout dítě ze školky, vyzvednout fotky, které jsem sumírovala, zpracovávala a vybírala, následně je zarámovala, uklidila ten šílený binec, vyprala prádlo, nachystala večeři, uklidila kuchyni a připravila věci na zítra. Teď nemám sílu na nic!!! Aspoň si umýt zuby. Zahradnice se mi smála, že možná budu rodit za pár dnů!! Hahahaaaa, je sice pravda, že jsem 2 dny před prvním porodem umyla komplet okna v celém domě, ale teď musím ještě moc věcí vyrobit a udělat. Takže miminko hladkám a doufám, že se dneska dobře vyspíme. Já bych to teda brala všemi deseti. :)



7 comments:

  1. Tak ti to prece nedalo a presadila jsi je ,ted krasne porostou.A miminko prijjde az se mu bude chtit.Jak daleko mate k mori? Ondrasek si pekne u nej uziva.

    ReplyDelete
  2. Míšo tyhle záchvaty hyperaktivity nejsou vůbec zdravé :-)

    ReplyDelete
  3. Nojo, není nad vlastní potěšení. Ale nepřeháněj to prosímtě! A to když potom přijde mužíček domů, nic moc nevidí, všechno jako obvykle...a tak cos dělala celý den? ;)Abych nebyla nespravedlivá, jsou i tací, co to vidí!
    Ty fotky jsou roztomilé, jak malý prchá před vlnou :)

    ReplyDelete
  4. Nó a ještě jsi stihla zajet k móři a fotit na pláži. To když už se koupáte tak to se ty kytky musely přesadit v takovém teple. A co jsi sázela banánovníky, kokosáky a ananasovníky? Nebo tě napadlo po romanticku osázet celý dům převislými vistáriemi a popínavými růžemi? Anebo jsi zasadila obří sekvoje podél cesty domů a něžně je ovinula mateřídouškou? Isabela dneska vylezla na zahradu v zahradnickém úboru, pozdravila se s okoločumícími pokuřujícími sousedy a v ukrutné zimě a větru zasadila 12 krásnobarevných primulek a zdrhla domů. Taky pořád koukáme ven, protože nejen že se blíží jaro, na zahradě žije párek veverek a ty jsou právě zamilovaný, lítají po stromech nahoru a dolu a cpou se zhořklýma od vánoc ořechama všech druhů, vůbec jim to neva, ani ta zima ne.

    ReplyDelete
  5. Míšo, co jiného na to říct, prostě seš šikulka, ale šetři se jo? Já u prvního dítka taky v 9. měsíci v zimě myla okna ve 3. patře, no bylo před Vánoci prostě, tak co. A před druhým porodem jsem se taky chtěla na kvítka vykašlat a nakonec to neudělala, měla jsem ty nejkrásnější muškáty v životě a těsně po porodu mi je vichřice shodila i s truhlíkem z okna na zem a bylo po nich, tím víc to mrzelo, že to dalo tolik práce s velkým bříškem. No, chlapi u Vás to asi neocení, ale budeš to tam mít hezké, ale to už máš i tak. Teď už jenom nějaké to opatrné pošudlávání doma, slib nám to :-)

    ReplyDelete
  6. ... a hned jak bude v porodnici odstřihnutá od pupeční šnůry, stihne přesázet i nemocniční truhlíky.....dvoumetrové palmy, pár stoletých olivovníků a sem tam ňákej kaktus. No né? :D :D

    ReplyDelete
  7. Dámy, jste kouzelné :). Vidím, že mi rozumíte, znáte ty záchvaty a je fakt, že od prvního těhotenství, které jsem tak trochu protrpěla v samotě, jsem teď jak lev vypuštěný z klece :D. Doufám, že mi ty naše kvítka neshodí fujavice, ikdyž masochisticky hodlám zasadit bazalku, o které už teď vím, že většinu sežerou slimáci ;).

    Ty fotky jsou z poslední dovolené v červnu, z tzv. "předfobijního období" z Lanzarote. Je to ostrov z lávy, pro geology úžasné místo, všude láva a nikde nic zeleného. Jen aloe vera. Tedy na focení katastrofa, všechno černo-šedé, včetně oblohy. Viděla jsem a stačilo na celý život ;).
    Moře máme od nás z domu asi 1,5 hodiny autem, ale je to Atlantik, takže o poznání studenější než moře Středozemní. Ale je to luxus, za který jsem moc vděčná!!!!

    ReplyDelete