Sunday, March 3, 2013

3x hurá!!!

"Každé ráno máme po zazvonění budíku úplně novou příležitost udělat v čase, který nám byl darován, to, co chceme. A po celý zbytek života budeme tento dar dostávat znovu a znovu." (Hyrum Smith)

 
Když člověk něco dělá, většinou u toho nadělá :). Včera jsem kromě umývání štětců na malovátka udělala poprvé v životě muffiny. Mrkvové, jedny plněné marmeládou a jedny nutelou z mandlí. Protože mne začalo štvát, jak jsme obklopení plasty, které denně vyhazujeme zpětně do koše, začala jsem postupně nahrazovat, to, co jsem věděla, jak nahradit jde! Třeba jogurty. Koupila jsem si kvůli nim za 20€ jogurtovač. Včera jsem se tak poprvé vrhla na jejich velmi jednoduchou výrobu. Sedm bílých voňavých skleniček nás všechny tři tak nadchly, že doufám, že ušetřím při nákupu. Ze zmíněných jogurtů, jak jsem byla v ráži, jsem udělala poprvé i domácí Lučinu. U nás se neprodává, dítko zná a chutná mu jen Philadelphie a ta je tak nezdravá, že mi návod na tento domácí výrobek přišel velmi vhod. Jak snadné, dobré a ekonomické, nikdy už nebudu kupovat zmíněné produkty! Připadám si jako Marco Polo, ha! :)
 
 




 

3 comments:

  1. Trpšku nám ten jogurtovač přibliž, jak to funguje. Taky jsme si nedávno dělali jogurty doma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. V podstatě je to jen krabice, která díky napojení do elektrické sítě udržuje stálou teplotu 30 stupňů Celsia. V tom bývá totiž většinou ten problém. Jak udržet stálou teplotu přes 5 hodin. V troubě to vyjde hodně draho, v peřinách se mi to nevyplatilo. Tedy zatím. Máme doma hodně měnavou teplotu nebo hodně špatné duchny :).

      Delete
  2. Jogut a já, to je to ono. Musím mít jogurt denně, a někdy i 2x. Tak že bych se samozásobila?? Doposud jśem to brala tak nějak, že jsou to vyhozené peníze??

    ReplyDelete