Wednesday, February 6, 2013

Deštivý poklid


Bertrand Belin - Hypernuit por CInq7

Krásná příjemná písnička na čtvrtek :).
 
Začínám být jaksi mimo. Mám na mysli....můj mozek se počátkem 3. trimestru zpomalil, začínám zapomínat, tězko se organizuju, věci doma mi "stojí" :) a mně je to všechno jedno. Ideál, nemyslíte?
Ještě stále chybí nábytek pro juniora a on tak obývá "moji" místnůstku, kde mám šicí stroj a tisíc drobnosti. Větší věci jsou o 2 patra níže a výsledkem je, že si svoje věci nemám kam uskladnit, uspořádat. Pustila jsem se do (brrr, do toho se mi nechtělo) přebírání šatiček, které jsem schovávala a které už za chvilku budu potřebovat. Mám vše vzhůru nohama, všude rozkramováno a ve chvilkách, kdy mám chuť a energii, se do toho pouštím.
Venku je opět velmi pošmourno, deštivo (prý má sněžit!!), už se směju, letos jsem viděla pár vloček a tak si tu vzpomínku uschovávám v paměti ;) Španělsko je Španělsko a i když jsme blízko hor, tak ten náš navarrský dolík zůstává zahalený jen a jen do mlhy.
Dnes mi došly dva krásné balíčky, jeden s houpačkou pro novorozeně a druhý s obrázky pro malého chlapáčka. Naše pošťačka už umí napsat moje příjmení a myslím si, že i číslo mého pasu zná nazpaměť ;). Pas...funguju tu na pas. Na občanku sice už mám nárok, ale byla jsem líná si ji vyřídit. V pondělí jsme se přeptali na matrice, co je k tomu potřeba a po poznámce, že Čechů tu opravdu moc není, paní nemohla najít správné informace, protože hledala pod Československem. Jak vidno, s Čechy tu opravdu nepřijdou oficiálně moc do kontaktu. ;) Papírů moc nepotřebuju, ale o vše se musí osobně zažádat v zemi původu, nechat vše soudně přeložit, nechat zaplatit apostillu, k tomu další papíry zbytku rodiny a poté podat žádost, přičemž vše trvá minimálně 2 měsíce, ale pozor, protože některé ty dokumenty mají platnost jen 3 měsíce, takže žádné loudání. Ha :) ...zkrátka a dobře, občas mne polije horko, když si vzpomenu, jaké to bylo při vyřizování svatby. Shrnuto, počkám si do léta, až budu v Čechách. Ještěže jsme v EU a všechno jde tak hladce ;).
 
Přeji všem krásně příjemný zbytek týdne!

10 comments:

  1. :)) pozor, to zpomalení mozku ve třetím trimestru se někdy sekne a zůstane nafurt. Mě se to stalo!! Ale když se s tím smíříš, bude ti fajn ;) Letní vyřizování úřadů bude psina, u toho chci bejt. :)) Vím, že určitě budu v práci první 2-3 týdny července. Pak snad konečně volno, tak se mi do toho trefte, ať si pořádně užijeme Andrýska, na kterýho se děsně moc těšíme (na vás taky, samozřejmě) a taky miminečko, na které jsme stráášně zvědaví :)
    P.S. možná si fakt konečně pomuchlám holčičímiminko! Bože, to je vzrušující ;)

    ReplyDelete
  2. Koukám, že kdyby si to ta holka rozmyslela a byla kluk, tak to tetinku skolí. ;) Mišulko, užívej si zpomalení, však ony tě děti potom proženou :))

    ReplyDelete
  3. Jééé, Radka s Brabi to proflákly, tak to bude fakt holka?? :-)) No dobly, počebujeme kamarádku!
    No a hele, Radunko, copak sis v létě nechovala holčičí miminko? To už jsi zapomněla na Copaťoučkou? No ale chápu, tohle bude Tvoje neteřinkovské mimi :-)
    Misho, já si pamatuju, že tohle zpomalení u mě v 3. trimestru taky přišlo, ztěží jsem dochystala výbavičku a to co ještě nebylo nachystáno, ale Ty to nakonec zvládneš. Určitě.

    ReplyDelete
  4. Miláčci moji, vy jste kecky... :) fakt to vypadá na holčičku! To je zatím jistější než její potenciální jméno :D. Je sranda zjišťovat, jak každé dítko bude jiné. Už teď například vím, že mimino bude stejná "zmrzlina" jako já (to musí být holka!), protože i přes to břicho je mi pořád zima, což se nedá srovnat s prvním těhotenstvím, to jsem měla vnitřní vytápění! :D
    Radko, doufám, že mi ten dementní stav nebude trvat i pak!!! Neeee, to nechci! Občas propadám panice, když se po hodině proberu ze stavu "čumím do blba" v kuchyni. Snad tu výbavičku aspoň zvládnu...he. Dneska dorazil nábytek pro prcka a začíná se montovat, hurá! Aspoň někdo je aktivní ;).

    ReplyDelete
  5. Verunko, nezapomněla jsem, jen mívám absťáky čím dál intenzivnější :))

    ReplyDelete
  6. tak jsem vzpomínala, jak jsem byla zpomalená poslední týdny před Kryštůfkem já. A myslím, že nebyla, protože kdykoliv jsem se jednou denně na chvilku probudila, dokázala jsem fungovat zcela přesně. Vyčurat, protáhnout, zívnout, sníst hrnec ledových kostek a deset pomerančů, převléct propocené hadry a zas usnout. Někdy dokonce v dost rychlém sledu ;) :))

    ReplyDelete
  7. Tak som sa takto poránu pekne pobavil na sesterskej debate:
    Radka: "zpomalení mozku ve třetím trimestru se někdy sekne a zůstane nafurt. Mě se to stalo!!"
    Míša: "Neeee, to nechci!"
    - tak neviem, či sa Radka bude na vašu návštevu tešiť aj naďalej. ;-)

    P.S. Pesnička veľmi príjemná!

    ReplyDelete