Monday, January 21, 2013

Škatule



















Na mě to leze!!! Můj muž, aby to se mnou vydržel, dobrovolně plní, co mu moje duše toužící po hnízdění, velí. Celý minulý týden bylo velmi deštivo, o víkendu tomu nebylo jinak, o to víc jsem měla chuť NĚCO doma dělat. Trochu přehazujeme pokoje, teď je tu malíř a maluje, co chybělo a já vrním blahem. Konečně akce ;). Nakonec jsme spokojení všichni. Ondrášek se těší na nový pokojíček (nebude modrý, jak jsem se zmínila minule), já jsem nadšená ze změn a možnosti tvořit, moje drahá polovička, že má za sebou odvoz několika kousků nábytku, které jsme nepotřebovali, zkrátka se tu trochu uklidilo a ani to tak nebolelo ;). Jsem asi trochu "praštěná" po mamince. Ona se snad nebude zlobit za to přídavné jméno :D.
 
Milujeme italskou kuchyni a když jsem několikrát procvičovala bicepsy na hnětení těsta, dostali jsme společný rodinný dárek, mašinku na domácí těstoviny. Já mám ke všemu jen trochu technickému velký respekt, proto jsem intuitivně odložila premiéru výroby domácích nudlí na NĚKDY. Moji kluci jsou do techniky jak urvaní, proto se v neděli sešlo, že se vrhli na těsto s nadšením. Můj drahý se nestačil divit, s jakou inciativou se mu jeho syn "montoval" do montování a placatění těsta. Celou dobu se u toho popotahovali (jsme teď ve fázi "kdo je silnější macho") a já se bavila. Aspoň jsem si je vyfotila. Výsledné uvařené nudle byly vynikající. Koupím těstoviny snad jen v časové nouzi! Těším se, že udělám příště plněné ravioli. Mňam.
 
Teď si musím srovnat trochu myšlenky, co kam a jak a jaké polštářky a záclonky a obrázky a... ;).  Zařizování je krásný.
 
 

4 comments:

  1. Už jsem se lekla, že se zase stěhujete!! Ten stroječek na nudle nosím v hlavě už alespoň tři roky. ale neznám zatím vůbec nikoho, kdo by jej používal, a natož řekl, že je s tím nadšenej. Už ty koupě více zvažuji. Tak budu čekat na hodnocení tak za půl roku. A na druhou stranu jsem zrovna dnes zakoupila po dvou kilech žitné a pšeničné chlebové mouky. Mám kontakt na paní s kváskem, tak asi někdy zajdu a upeču domácí ( bez pekárny) normálně v troubě. Někdy ten kupovaný nemohu ani vystát. A ten z pekárnmy ( myslím stroje) to taky není ono. Tak dám vědět.

    ReplyDelete
  2. A ten bývalý A. zelený pokojíček zůstane pro miminko nebo tam budou taky změny na zdech? To je otázka, jistěže budou! :o :)) Ale jako jaké?
    Máš pravdu, zařizování je krásný!
    Ty nudle s tebou vyzkouším, to už to kluky trochu přestane bavit ;)

    ReplyDelete
  3. Ahoj Míšo, tenhle článek mi mluví z duše - to nadšení ze změn a tvoření!

    Strojek na nudle je báječná věc! Lasaně dostaly úplně jiný rozměr, když jsou domácí. Jak bude chvilka času, chci napsat story, jak jsem hledala to nejlepší těsto, protože můj recept byl "suchý" a ravioly nedržely u sebe a při vaření se rozpadaly :) Pak pomohlo přidat do těsta trocha olivového oleje. Domácí těstoviny jsou takový rozdíl, že pokud budu mít sil, budu se snažit těšit milé doma svými výtvory :)

    ReplyDelete
  4. Po dlouhé době jsem zase zavítala a vidím, že se máte fajn. To je moc dobře! Doufám, že třetí trimestr proběhne v pohodě, Ty se konečně opět uhnízdíš a potom může přijít to miminko :-)

    ReplyDelete