Thursday, January 17, 2013

Jak voní Brno

Když má člověk malé dítě začne se překvapivě (pokud je to dítě první) dozvídat spoustu nových poznatků a na spoustu zcela logických otázek do té doby nepoložených si musí hledat odpověď. Zrovna včera jsme museli rozlousknout problém, proč sůl rozpouští sníh. Ha. Musím říct, že to je na mateřství jedna z nejhezčích věcí. :)
 
Když jsem koupila Katenbrot, žitný chlebíček, připravila jsem malému snídani, tak jsme se dozvěděli, že takto voní Brno. Ano, má pravdu, v létě jsme si ho v Čechách (v Brně) kupovali a docela často pojídali. :) Začal vzpomínat na jméno té holky, co má vlasy tady vzadu divně a nosí černou budnu (joooo, přítelkyně mého synovce!!!) a rovněž si vzpoměl na borůvky, kterými jsme se cpali celý srpen a na rybičky, kterým se musí dávat do rybníčku krmení a taky zase přišla řeč na Pedříka, kde je a proč už není, a že šel v papučkách k sousedům vykoupat se do bazénu. Naprosto mne tou pamětí vykolejil. Doposud jsem myslela, že se tato sloní paměť vztahuje jen na auta. Na které ulici stála žlutá stará Lada a kde ztratil jedno ze svých aut před dvěma lety! Už teď si vedle něj připadám hodně senilní ;).
 
 
 






















Jen mne v té souvislosti napadla otázka. Jak voní vaše město, místo???? Taky po žitném chlebu? :)
Na co si vzpomene vaše dětské Já?
 
Je pravda, že čichové buňky mají paměť daleko lepší než jakékoliv jiné a v mém případě mi moje Brno voní po Azulenu, dětském olejíčku, kterým mne maminka patlala, když jsem vylezla z přehrady nebo z řeky a po mokré půdě na naší zahradě. ;)


 
Já dnes, za pár dní na počátku třetího trimestru. Tak rychle letí čas! Už si koukám jen na špičky noh, zatím se ale můžu zohýbat a můžu plnit privilegium obouvání botiček prvorozeného ;).
 
 

5 comments:

  1. to je hezký povídání. Vůně zůstávají v paměti dlouho, ale mě se vybaví vzpomínka až když ji "znovu ucítím". :) Budu si je pamatovat a určitě pak napíšu. Máš šikovný dítko, vnímavý. Umí si svět vychutnávat a to je dobře. Krásně ho to učíte. :)

    ReplyDelete
  2. Ještěže si pamatuje vůni chleba a ne třeba, když jsme spolu hledali bobky od psa ;) Marně vzpomínám, co si pamatuji za vůni, je toho hodně, co si pamatuji, ale ta vůně... Ta fotka se špičkama bot je roztomilá :)

    ReplyDelete
  3. Fíha, vidím, že už nie si len Dlouhá, ale aj krásne Široká! ;-)

    ReplyDelete
  4. si spolkla pecku z třešně ,neee? . Jestli to bude takhle pomalu tak máte mrňátko pod stromečkem příští Vánoce ))):

    ReplyDelete