Sunday, December 9, 2012

Ještě neee







Ten nadpis platí ke čtvrté fotce. Tak jsem doufala, že na svátky vykvetou hyacinty. Vykvetly, teď, jsou krásné, voňavé, zdobí stůl v kuchyni vedle adventních svíček. Na ty další, kterým teprve vykukují zelené špičky, budu asi dýchat na kořeny, aby to stihly! ;)
Háček... čím dál víc mě baví, rodinka si zvykla podívat se pod sebe, než si sedají, zda tam na ně nečíhá pichlavé nebezpečí. :)
V létě mne napadlo pořídit dracéně společnost, tak jak to v přírodě je. Viditelně jsou si milí. Drobnokvětý fikus už začal šplhat po kmínku. Do naší malé džungle přibyla vánoční krásně žíhaná hvězda. Ani červená ani žlutá, taková čertovsky pohádková.
Jako dezert k adventnímu obědu jsme si koupili snad po roce ananas. Výborný, sladký, vynikající... moje chuťové buňky řvou blahem. Nevím, jestli ten zbytek v mé přítomnosti vydrží do večera natož do zítra! :D
Andrés se před návštěvou své sestřeničky připravil na invazi. Všechna svá oblíbená auta schrastil dohromady a zasedl! Vůbec se mu nedivím, mě tak někdo brát bez dovolení moje milované věci asi začnu vrčet jako pes ;).
 
Tak ať máte krásný adventní čas a tvořte a mějte se rádi a myslete pozitivně!! :) M.

4 comments:

  1. No, to oni začnou hnedle jak je dáš do teplíčka, ale pak je to zážitek s nimi být, myslím ty hyácinty. Máme letos modré v modrém pokoji a koupila jsem si tmavěrudou orchidej a dala ji vedle jejích odkvetlých sester a ony vyhnaly ty chápavé zelené prstíčky a hned se do toho daly taky. Mám je přímo nad postelí, takže když otevřu oči. Jsou tam a mrkají na mě. Ta vaše malá baletka je už slečna v šatech, kolik umí řečí tahle panenka? Povídáte si španělsky? rusky? nebo zkoušíte češtinu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Modré hyacinty do modrého pokoje, to je krásný :).Orchidejek mám několik, všechny teď spí, jinak se jim daří moc dobře, až tak, že jsem si musela speciálně objednat ty největší květináče na jejich přesazení.
      Malá rusko-španělská baletka mluví svou řečí. A hodně :D. Nikdo jí nerozumíme, ale je u toho velmi expresivní. Já na ni mluvím jak mi to přijde. S Adnrýskem kouká na český pohádky, říká svá dvě slova španělsky, protože jsou jednodušší a jinak rozumí a určitě bude mluvit výborně i rusky.

      Delete
  2. Tak přece ty hyacinty vykvetly! Dnes mi Vašek ukazoval svoji květinu pod kornoutem a naříkal, že z té zelené špičky do Vánoc nemůže nic vykvést ;)Ta hvězda je krásná, já jsem se tady po takové pídila, ale neměli ji. Ananasy jsou moc zdravé, tak papej, papej.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) hledala jsem na internetu dobu růstu hyacintů a říkali 3 týdny. No...chacha. Asi záleží na tom, na jakém světle to člověk, myslím, že než vypučí, tak chce spíš tmavší místo a potom přesně naopak, hodně světla. Já je měla v kuchyni a tam opravdu nemáme moc světla, takže se trochu zasekly, teď to dohání přímo u obrovskýho okna, třeba aspoň na ty Tři krále budou další :).
      Hvězdy se tu prodávají, ale to je tak všechno. V Čechách je větší nabídka kytiček, tak určitě budete mít zase něco moc pěknýho :)

      Delete