Tuesday, November 27, 2012

Jsme skoro v polovině







 
Dracéna "povyskočila" asi půl metru a už se nevejde do hledáčku fotoaparátu v horizontální podobě. Jen jsem líčila brabi, že nevím, co budu dělat, až povyroste zbývajících 30 cm ke stropu. Komentovala to, jak jinak, cimrmanovsky!
Další člen naší rodiny se hlásí čím dál víc, tak ho představuji. V bříškaté podobě ještě nějaký ten týden pobudeme ;).
Andrés dnes dostal antibiotika na středověkou chorobu, které se tu říká "escarlatina"...hmm...co se dá dělat. Myslela jsem si, že budu mít doma pré a vrhnu se plně na výrobu vánočních dárků.  Neeee, s malým pomocníkem snad příští týden upečeme perníčky. Na adventní kalendář už jsem připravená, jen zabalit a dát do kapsiček. Jen mne to stojí velké výkyvy hladiny cukru v krvi, nedokážu se kontrolovat! Na adventní výzdobu NEjsem připravená. To bude opět improvizace, co dům dá. ;)
Naprostý chaos v domácnosti, všude jsou hračky!
Můj poslední pěstitelský počin patrně na dlouhou dobu bylo přesazení orchidejí do větších květináčů. Na rok to vše asi bude žít vše svým vlastním životem :D.
Děláme domácí tvaroh a taky měsíčkový olej, který používá celá rodina. Výborný na těhotenská břicha, hebkou dětskou pokožku i tvářičky v zimě a taky na výrobu mýdla. :)
 
Ať se vám příjemně nasává předadventní atmosféra :).

9 comments:

  1. 1/Zeleň se u vás jenom zelená...je to krásné, jen výš a houšť.
    2/Nejseš trochu utisknutá mezi tou technikou a autama ;)
    3/Hezky se kulatíte, jenom ať jste zdraví :)
    4/5/To jsou hezké fotečky, vypadá tady tak mírumilovně.
    6/To bude do bříška nebo na bříško?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) brabi, ten tvaroh bude snad do bříška a nebo na ksicht! Olej na tělo :)

      Delete
  2. Moc gratuluji k tomu brisku ,mozna ze tam je ta vnucka pro brabi.Z niceho si nedelej starost hlavne at jsi zdrava a vsechno dobre dopadne .Ja jsem si rikala co to tek Andrisek ma za nemoc a on chudacek ma spalu, tak at se ti brzy uzdravi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila Ello, moc děkujeme!! Treba tam vnucka je, v duchu si to vsichni az nezdrave prejeme. Tedy Cesi, ve Spanelsku je muzske zenske skore 50 na 50, tem je to fuk. :D

      Delete
  3. Ola chiquita, myslím ta v bříšku a Moc zdravím s kočkama a Lisetkou malého nemocného Andrýska. My jsme taky furt nemocní, konkrétně Isabela asi po čtvrtý chytla od dětí nějaký virus a pořád jí není dobře a těch rým a kašlů co si předali děti sem a tam každý babinec znovu všichni chrchláme, vylížeme se z toho a nanovo. Těšíme se ale na vánoční setkávání, doufáme že se uvidíme v Brně někde u rolniček nebo u betléma se zázvorovým čajem. Jo a holky dvě děti a končíme jo? Nebo se nikam nevejdeme :+D, neber to vážně, strašně se těšíme na tvoje nové bambino, je to španělsky správně? nebo jak se řekne miminko? z dědka guglu mi vypadlo "bebe"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deti jsou opravdu jak chodici biologicka zbran. Ja jsem ted 3 tydny bojovala s nejakym virem taky a protoze nemuzu nic brat, tak to stalo za to. Snad se z toho vylizete a na vanoce budete fit!!
      My letos nepriletime prave kvuli tem bacilum, uvidime se tedy v rozsirene sestave v lete.
      Sp. je miminko "bebito", nebo jen "bebe" :) dobry. :)

      Delete
  4. teda maminko, tobě to sluší :) A marodníčka pozdravujeme a hladíme. Vyleží se a bude zas fajn. Máte to doma hezky vystajlovaný. Na stromeček navážete náklaďáčky nebo mašinky?? Z těsta budete vykrajovat bugatky, do dopisu Ježíškovi napíšete o pár velmi potřebných nedostatkových značek autí, která ještě v garážích chybí....jojo, je to takové monotónní, ale na druhou stranu, chlapeččí zájmy mohou být mnohem víc ee, než jen autíčka. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mame to doma chic, ze?? Ja uz davno ztratila kontrolu nad poctem a znackama aut, ale uz jsem si vybojovala, ze me s auty Ondrej nebude porad prudit. Pochopil, ze me bavi jiny veci a vcera mi dokonce namaloval kyticku!!!!!! Oooooo :D

      Delete
  5. Jéé, ahoj bříško, to je jedno, jestli jsi holka, nebo kluk, hlavně buď, bebito zdravoučký !!!
    Ondrášku, už jsi se vykurýroval? To víš, teta zaspala dobu, takže v této chvíli jsi jistě už zdravý jako řípa a všude skládáš autíčka :-)
    To mi připomíná náš byteček, všude a ve všech místnostech auta a lego a klučičí hračky a tak, ale brzy tu přibydou i nějaké dámské hračky, to si potom ráda sednu a poskládám si z lega holčičí dům pro panenky (pšššt, ticho, snad ho Ježíšek přinese) :-)
    Posíláme velkou pusu všem a příjemný adventní čas beze shonu. A vykašli se na ty, co nectí vánoční tradice, ještě, že máš SVŮJ DOMOV a můžeš si všechno udělat podle sebe, že jo.

    ReplyDelete