Friday, November 30, 2012

Jak zaručeně přivolat pozornost



Je sice malý, ale už si zvyká. Čas od času je zkrátka svědkem mého zkrášlování, ne že bych chtěla, ale jsme spolu občas velmi spjatí, jako poslední dva týdny a nemám úniku.

1. Snažím se jednou za týden nebo aspoň jednou za dva týdny, použít VLASOVOU MASKU, zábal. Používám zásadně rostlinné oleje, osvědčil se a jako nejlepší mi připadá olej LNĚNÝ. Dobrý je ale i olivový, makadamový, mandlový, z hroznových semínek.... Potřu si vlasy, zabalím do igelitu, pokud mám, tak si dám sprchovou igelitovou čapku a nechám působit klidně i hodinu. Nemusím tak používat žádný kondicionér a to jsem vždy musela, protože mám jemné vlasy.

2. Když mám vlasy zabalené, tak je to ideální příležitost na masku pleťovou.
- Očistím si obličej vývarem z bylinek, mými oblíbenými jsou VILÍN viržinský, MĚSÍČEK, LEVANDULE.
- Napařím obličej a dám si výýýýbornou hluboce čistící a hojivou masku ze ZELENÉHO JÍLU. Uznejte, že si mě neumíte představit. Potom jen hlasitě oznamuji, že to jsem já, ať se nikdo neleká! Ondřej z toho má srandu....teda ze mě má srandu.

Zelený jíl jsem znala jen jako bahenní zábal na bolavé klouby. Jeho hojivé a antiseptické účinky jsou ale mocné. Jíl se smíchá s vodou nebo ještě lépe s vývarem třeba heřmánku a nechá se chvíli odležet. Když se říznu, když mám záděr, když má zkrátka někdo z nás bebino, tak na to přispěchám s tímto bahýnkem, zaplcnu a nechám zaschnout. Vyměnuji co to jde. Nikdy jsem neviděla tak rychle se hojit rány. Jedna známá tak vyléčila svému pejskovi hluboce pořezanou tlapku. Hotovou kašičku lze uschovat v lednici, ve skleněné uzavíratelné nádobě asi týden.

POZOR: Při manipulaci s jílem se NESMÍ POUŽÍVAT KOV. Proto je nejlepší sklo, keramika, dřevo. Zničily by se minerály v něm obsažené.

Jílovou masku nechám působit jen chvíli, umývám ještě než maska zcela zaschne, protože může pleť podráždit.

- Masku spláchnu, potřu opět pleťovou vodou a použiji 2. masku.

OVOCNÁ MASKA krásně srovná PH pleti a dodá barvu, hlavně v zimě je to výborná vitamínová bomba.
Na sebe používám: rozmixované oloupané jablíčko, 2 lžičky bílého jogurtu a 1 lžičku medu
Nechám působit tak 10 minut. Smyji, otřu pleťovou vodou a obličej ošetřím olejem. Já mám ráda lněný olej s kapkou oleje z levandule.

3. Poté omyji vlasy, vysuším a hotovo. Moje kosmetické ošetření končí. :)

7 comments:

  1. Ahoj :)
    V poslednom čase nejako nestíham sledovať a komentovať blogy (sľubujem, že to doženiem ;) ), ale chcem ti odovzdať štafetu.
    Myslím, že si ju už našla: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2012/11/aj-u-mna-uz-je-11.html

    ReplyDelete
  2. O tom zeleném jílu jsi mi vyprávěla a já na něj pak zapomněla. Teď jsem si ho napsala a hned jak půjdu do města si ho koupím! A vyzkouším. Dobře, že jsi to sem napsala, dík.

    ReplyDelete
  3. A malý kouká, a říká si co to ta máma dělá, když já si venku nesmím s blátem hrát, no to je teda nespravedlivý ((:

    ReplyDelete
    Replies
    1. ano, Eliško, máte pravdu, je to děsně nespravedlivý ;).

      Delete
  4. A to jsou ty situace kdy zaručeně přijde návštěva, nebo třeba jako v létě, u nás v domě bylo při bouřce něco s elektrikou, a jak už tak všichni se bojíme požáru, tak jsme se všichni sešli před vchodem. No a paní učitelka z osmého patra měla napůl nabarvené vlasy, rudým kouřem, jak popsala odstín, nicméně vypadala, jako by měla s manželem ošklivou rozepři která skončila se sekerkou. Ovšem tvoje zelená musí být taky pikantní. A ještě mám jeden postřeh kroužící kolem pleťových masek. Lučino zbožňoval tvarohový krém a ještě s medem. Zkrátka natřít se něčím takovým a mít doma velkého psa, zlatý Andrýsek, který se jenom diví. Z mého odpočinkového a zkrášlovacího odpoledne se stal útěk do koupelny, skákání na dveře, bušení ocasem a když jsem vystrčila hlavu abych mu vynadala, tak mě olízal. Taky dobrá maska taková smradlavouslintaná.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D chudák paní učitelka. Já několikrát vyděsila pošťáka, ale už mě zná a vypadá vždy připraven :). Lučinem jsi mi připoměla, že i náš Pedro mě kdysi dodal trochu bakterií na obličej, když jsem se obohatila tvarohem s medem... mají vzrůšo ;).

      Delete
  5. Prima, vyzkoušela jsem Tvoji ovocnou masku a když mi tekla na rty, mohla jsem si líznout. Ještě mi zbylo, tak hádej, co se s ní stalo :-) Mňam!

    ReplyDelete