Sunday, November 25, 2012

Hvězdičkový řetěz na stromeček

Dneska jsem se konečně vyhecovala a energii, kterou jsem ráno oplývala, jsem vyčerpala na zahrádce. Něco jsem přesadila, ostříhala, zasadila cibuloviny, vyplela, sklidila zdechlého hlodavce, co nám provrtal trávník a od té doby spokojeně chrochtám ;).  Zítra se asi nepohnu, ale to nevadí. Konečně mám ten rest za sebou. Od zítra má pršet a být zima, na horách má sněžit, no zkrátka má být hnusně, vlezle a znám se, to nevystrčím nos z domu.
 
Minulý týden jsem uháčkovala hvězdičkový řetěz na stromeček. Budeme mít zase ten náš zasazený cypřišek v květináči, tak dekorací mít moc nemusím. Nevím, jestli tím řetízkem to obmotám aspoň dvakrát, ale výhoda je, že se hvězdičky (Andrés říká, že jsou to mořské hvězdice!), dělají velice dobře a přiháčkovat se dají vždycky. Mám jich ještě pár bez očka na zavěšení, jen na položení na stůl. Musela jsem je naškrobit (a moc se nepovedlo), protože se těm potvorkám kroutí špičky. Tak až se mi bude chtít, tak je možná zase vrazím do škrobu, abych nevyšla ze cviku. ;)
 
 

 

6 comments:

  1. To je moc pěkný nápad! Vypadají na jednoduché a rychlé háčkování. Budu muset vyzkoušet, to bych zase měla další využití pro tu naši vlnu kousavku :-)
    Zahradnický elán ti závidím. Já se nedokopala. Vzdávám to. Do jara to na mě počká. Doufám, že milosrdný sníh všechno schová.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji Vlaďko! Určitě to s kousavkou půjde jedna radost. Možná s bavlnkou to není to pravé růžové.
      Opravdu jsem si do dneška myslela, že tu drobnou práci na zahrádce neudělám. Člověk má dělat, co se mu dělat chce. Zahrádka se neztratí, na jaře s prvním sluníčkem se bude pracovat určitě daleko líp :).

      Delete
  2. Je to moc hezké na přírodní stromeček. Pošlu ti v balíčku nějaké háčkované košíčky, tak s tím počítej.

    ReplyDelete
  3. Moc hezké hvězdice :+D pardon hvězdičky, no souhlasím s Andrýskem, když se jim kroutí špičky tak jsou to hvězdice, a vypadají tak jednoduše, ale ono je to pěkně vymakané a vymyšlené, přemýšlela jsem že přece každý ten rožek má jedno ukončení, čili koneček který se musí schovat a taky začátek který se musí schovat, tak buď jsou na druhé straně hrozné zapošívačky, nebo jsi genius a vymyslela jsi, no chlapi přišli na obyčejné kolo, ale na hvězdu? přišla Agellia klobouk dolu.

    ReplyDelete
  4. fascinuje mě už první věta: energií oplývající po ránu...Co to Je? Kde se to prodává? Já neoplývám energií v žádnou denní dobu. Hvězdičky jsou pěkné a smekám před tvou chutí a schopností tvořit takové pěkné drobnůstky. Kéž ti to dlouho vydrží ;-)

    ReplyDelete
  5. Moc pěkný řetízek, a víš co? Já už bych to neškrobila, je to pěkné tak jak to je. Stromeček bude moc krásnej :-)

    ReplyDelete