Monday, November 19, 2012

Do koupelny jedině vlnky

Z bavlnek, co byly doma. Takových košíčků a deček není nikdy dost. Do koupelny, do šatníku, na korálky, na bonbony, pod hrneček... Vyzkoušeno nejmenším členem rodiny, že jakýkoliv háčkovaný "nesmysl" může sloužit jako volant, popřípadě garáž či jako terč na napichování tyčkou. Tím jeho imaginace nekončí, obávám se, že budou další nápady, ách jo :). Kde já mám pochopení! ;)
 
 

 


9 comments:

  1. To je hezký, moc moc, nahoře je obháčkovaná nějaká gumka aby to drželo? Bohužel moje malé věcičky budou muset tak nějak 10let počkat, právě mi dorazil balík všech odstínů a barev bambusobavlněných přízí a počítám, že až opletu 4 malé dareby, ruce mi odpadnou od loktů :+D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, asi odpadnou. Já jsem si právě zlikvidovala zápěstí pravé ruky. Mám teď takové plodné období, upletla jsem asi sedm párů ponožek, udrátkovala spoustu zvonečků, háčkuju a párám. Dnes jsem doprovázela vnoučka do dílniček. Učili se oregami a směla jsem tam zůstat s nimi. Naučila jsem se vyrábět krabičky a takové ozdobné, skládané květy nahoru. A ještě jeden složený polotovar, z kterých se pak dál vyrábí zvířátka, obrázky, stromečky a co já vím ještě... Bylo to moc prima. Příště budou dělat ozdobné nejedlé perníčky, to nemůžu, ale mám svolení zase přijít jindy. Prima, žejo?
      Jenomže už dva dny mne hrozně bolí zápěstí, nemůžu moc hýbat rukou, (přesně pohyb, jak kroutím drát)doufám, že to brzy přejde :)

      Delete
    2. Saro, prosimtě, taky někdy odpočívej :). Až se pustíš do malých věciček, to pak budem zase koukat!
      Gumička v okraji není žádná, mám pevnější přízi.

      Delete
  2. Asi to chce hodně pevnou přízi, aby se to nebortilo. Koukám, že se lepšíš od výrobku k výrobku :) Je to hezké i roztomilé. Viděla jsem na nějakém blogu uháčkovaný košík na pletení, taky krásný nápad, moc mne to nadchlo. Jak se dělají ty vlnky? Poraď.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, brabi. Vlnkuje se jednoduše. Tam, kde chceš vlnku nahoru, rozháčkuješ a tam, kde to chceš naopak, tak se zase očka splétají. Je několik návodů na internetu. :)

      Delete
  3. hezký :) ..já pletu jenom nohama... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju. Dobře, že nepletou úplně všichni, to je spravedlivé dělení na dárce a obdarované ;).

      Delete
  4. Úplně jednoduché...tak to tedy zkusím :), dík.

    ReplyDelete
  5. Košíčky i dečka mne uchvátily, ale asi také háčkovat nebudu. Zatím.
    Máš to moc pěkné.
    A s tím nepochopením Tě úplně chápu. Na jedné straně můj ryze praktický muž co si už nuceně zvykl na různé "zbytečnosti", na druhé Kulíšek, kterého baví všude všechno vyhazovat do vzduchu a vyndávat obsahy všeho kam dosáhne, mě taky občas přivádějí ke splínu. Nedávné vyskládání všech malinkých titěrností mé šperkovnice na koberec celého obýváku snad mluví za vše. Pak se na mě vítězoslavně díval, když jsem se přišla podívat, jaktože ho tak dlouho neslyším. Snad se pochopení jednou obě dočkáme :-)

    ReplyDelete