Thursday, August 2, 2012

Když je poprvé

Říká se, že poprvé je vždy jedinečné.
První den prázdnin je úžasný, první pusa na omdlení, první den ve škole plný slibů, první opití je strašně rychlé, první stránka knihy se snaží vzbudit dojem, první den měsíce míváme peníze, první samostatné bydlení je dobrodružné, první cesta letadlem je někdy pěkně na nervy, první snaha konverzace v cizím jazyce je trapná, první odmítnutí je bolavé, první pochování vlastního dítěte je rozpačité, první láska je nezapomenutelná, první výplata je hned pryč, první narozeniny si nepamatujeme, první kamarádský slib věrnosti je opravdový a upřímný, první ztráta rovnováhy je poučná, první životní kotrmelec je nevyhnutelný, první slova dítěte jsou pamatováníhodná, první rady do života jsou k ničemu, první záchvat paniky je k zalknutí, poprvé být sám doma a starat se o domácnost je osvobozující, anarchické, důležité, zavazující....

Při první návštěvě v rodině svého dávného přítele jsem trénovala podpis s potenciálním novým příjmením, přitom jsem vdavky za Španěla své příjmení nezměnila.
Poprvé v cizině jsem si připadala jako naprostý blbec, který se nedomluví. Teď se domluvím ve všech zemích, kam cestuji.
Při první hodině aerobiku jsem měla chuť svoji lektorku zastřelit, pak jsem se několik let aerobnímu cvičení s láskou věnovala.

Dnes jsem poprvé osaměla, protože můj muž odletěl s naším dítětem na dovolenou beze mne.
Poprvé zajdu s osobním problémem k psychologovi.
Před dvěma dny jsem poprvé ve svém životě ráno vstala a šla si zaběhat.
Díky focení se často na věci podívám poprvé ze všech úhlů.
Poprvé vám představuji svého parazita. Fobii. Dovolte mi o ní mluvit, pomáhá mi to.

Poprvé je sice jedinečné, ale asi se tomu nemá přikládat velká pozornost, protože automaticky následuje další dění. Jen je to každé poprvé poučné a měli bychom jich zažít hodně, nicméně taky ne všechno. Těším na ten proud událostí, věci nemají a nesmí stagnovat. Bude zase změna. Protože se hodlám změnit a své Mrše promluvit do duše jako voják speciální jednotky s nejlepší výzbrojí, tak jsem opravdu v očekávání lepších zítřků. Mimochodem, už se těším až ti moji chlapi zase přistanou na blízkém letišti a dají mi doopravdickou pusu. Než se tak stane, tak si snad párkrát zase zaběhám, pokecám s kamarádkami a alespoň půl dne na sebe budu plácat pleťové masky, vlasové zábaly, lakovat si nehty a dělat ty další nemožnosti, u kterých není drahá polovička ani dítě vítáno. ;)




9 comments:

  1. Krásně jsi popsala a vystihla všechno, co je poprve. Pro každého člověka. Lépe to snad ani nejde. Poprve po dlouhých letech tě budeme mít chvilku jenom pro sebe ;)

    ReplyDelete
  2. Poprvé je něco každý den. Jen to někdy necháme proběhnout bez povšimnutí. Poprvé bychom někdy rádi vrátili a jindy jsem šťastni, že se nedá zopakovat. Každopádně každé poprvé je unikát. A svého parazita má každý, klidně o něm mluv, sezníme ho s těmi našimi. A ovládneme tak, aby neotravoval. ;) Užij si poprvé, po dlouhatánské době, že jsi opět sama v rodném domě, hýčkaná dcerka, vítaný sourozenec, malé španělské sluníčko, které nám tady osvěží léto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, milacci moji, vsak ja si vas uzivam :) a ja vam snad nepolezu za ty 4 dny na nervy!! :D

      Delete
  3. Strasti dalekého domova?? To by na tě dolehlo i kdybys byla jenom dvacet kilometrů. Ale ony se najdou jiné, další strasti, které dají těm tvým dnešním na ně zapomenout. Snad nejhorší je období, kdy se máš rozhodnout a dovolit svým dětem aby tě opustili, a vyrazily do světa. To nechceš, a přitom to nesmíš dát najevo, a ještě musíš předstírat, jak tě to nesmírně těší, že se osamostatňují. Takže teď si nic nepřipouštěj, bohužel to horší ještě přijde. Teď se ti za pár dnů vrátí!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mate pravdu Elizo, asi je to tak. Clovek zmeni prostredi a kostlivci vylezou ven. Docela se tesim na ty jine starosti, nebavi mne se trepat jako sulc a vypadat nesvepravne. Na ty moje kluky se tesim, popravde, jeste par dni sama bych asi klidne vydrzela ;).

      Delete
  4. Misho drzim palce aby jsi s tou mrskou Fobii porade zamavala ale ted si uzij svuj cas vzdyt chlapci budou doma za par dnu.Moc hezky jsi napsala o vsem poprve.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila Ello, uzivam, uzivam, na fobii se chystam :)
      A dekuji

      Preji radostne dny!

      Delete