Sunday, June 17, 2012

Koloběh zázraků

Nemůžu se nezmínit o tom, že na naší malinkaté zahrádce jsme svědky něčeho krásného. Amor lítal kolem domu a my jsme se každý den bavili tím, jak si samečci ptáků namlouvali své slečny. Podařilo se to jednomu fešnému mládenečkovi s červenou vestičkou asi před dvěma týdny. Po krásných akrobatických námluvách jsem si všimla, že čím dál častěji létají do malého cypřišku na naší zahrádce, malá samička se chovala jako doma, dokonce jí nevadila má přítomnost. Netrvalo dlouho a zjistila jsem, že si staví hnízdo. Z pár stébélek se postupně stalo útulné hnízdo vystlané peříčky a dnes jsem dokonce objevila i dvě vajíčka. Jen doufám, že se ptáčci rozhodli pro správné místo, protože i my zahradu používáme a to se potom ztrácí z dohledu. Snad jsme je dnešním zahradním sedánkem neodradili, chtěli bychom jim dopřát to, pro co se zrodili. :-)


Vyfotit naše spolubydlící je takřka nad můj výkon, jsou neuvěřitelně živí. Tato fotka je mnohonásobně zvětšená a hlavní protagonisté jsou vidět na okrajích fotografie.




4 comments:

  1. Tak budu drzet palce aby vsechno dobre dopadlo .Je to moc hezke kdyz se muze pozorovat jak zacina novy zivot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuji, Ello, mas pravdu! Hlasim, ze dnes k ranu uz byla v hnizdecku 3 vajicka. :)

      Delete
  2. To je milé. Jsem ráda, že se jim to nakonec podařilo s tím hnízdečkem. Ještě vychovat ty dětičky :)

    ReplyDelete
  3. to je miloučký :) Budeme držet palečky, aby všechno proběhlo jak má a brzo se vám po zahradě prdolili malinkatá ptáčátka :)

    ReplyDelete