Monday, May 28, 2012

Španělská vášeň na večer


Zase tapetujeme a malujeme. Před návštěvou rodičů jsme začali, teď bude malíř asi 2 týdny dělat schodiště a chodby a dodělávat resty. Já se snad taky pustím do něčeho víc než jen do úklidu domu a vrtání se na zahradě, nevím, jak to dělám, ale čas mi neuvěřitelně rychle uhání a já mám pocit, že nic nestíhám.
O tom, jaké to bylo, když za námi přijela brabi s manželem se určitě dočteme na její novém blogu. :)

Ať dělám, co dělám, když hledám španělskou hudbu, prakticky vždycky narazím na něco takového. Můj muž je tak málo španělský, že se mu příčí španělská patetičnost, pleť má světlejší než já a rozhodně mi nikdy nezpíval španělskou bulerii :D! Dívali jsme se na Eurovision a on se chudák propadal hanbou při představení španělské zpěvačky. Na druhou stranu, mu neustále vysvětluji, že to je součástí španělské (jeho) kultury, že je to pro zbytek světa exotické a že pokud patetičnost, přehnanou vášeň a podporu býčích zápasů nesdílíme v naší domácnosti, že nám to může být jedno ;). Když přiletím do Čech, vždycky mi jako facka přijde ta česká odměřenost, nikdo vás nepolíbí, nikdo vám neřekne "děvčátko, miláčku, princezno, královno..." :) už jsem si zvykla a asi to je důvod, proč se tu (přes různé neduhy) cítím opravdu dobře. Španělé jsou neuvěřitelně srdeční a laskaví.


PS: všimla jsem si, že náš syn odkoukal ve školce stejný způsob tleskání do dlaní jako Diego na videu. :D No jo, moje Čechošpanělátko.

3 comments:

  1. Hura ty jsi se ozvala ,ja vim ze jste mely plno jinych veci a starosti.Uz jsem se podivala k brabi na blog.

    ReplyDelete
  2. Tapety byly krásné, na zdi budou ještě lepší :) Já se zatím pořád hrabu ve fotkách, třídím a mažu a snažím se zachránit ze starého blogu některé věci (za sedm let je toho dost), než to úplně zruší.
    Je pravda, že jsem se ve Španělsku u cizích lidí nesetkala s nepříjemným chováním a velmi, velmi jsem si opravila názor na tuto zemi. Vlastně jsem o ní nic nevěděla a stále se učím. Troufám si tvrdit, že za touto zemí hodně pokulháváme a měli bychom to změnit. Každý z nás může hned být slušnější, ochotnější a galantnější. Nevím proč nebo kdo nám namluvil, že španělští muži jsou hrubí a nafoukaní ke svým ženám. Já jsem mockrát zažila, že jsou velmi galantní a milí. Jistě i naši kluci dovedou být takoví, jen více a houšť. :)

    ReplyDelete
  3. Brabi, tohle jsem o španělských mužích nikdy neslyšela. Naopak jsem si jistá, že nespoutanost, vroucnost, vášeň a především galantnost k ženám většině z nich jistě nechybí. Tento národ je mi velmi blízký, i když jsem v té zemi nikdy nebyla. Je tam jistě krásně!
    Misho, bezva písnička na večer :-) Jé, já taky chci, aby mi někdo řekl děvčátko nebo královno :-D

    ReplyDelete