Wednesday, April 18, 2012

Minulý týden ve žluté


















 
Můj synáček rád staví konstrukce. Obdivuhodné konstrukce, zkouší potom stabilitu a s velkou trpělivostí svá díla barevně slaďuje. Problém nastane, když musím takovou "stavbu" přesunout, protože NIKDY nedám vše na stejné místo. Jsem ale moc ráda, že se sám umí zabavit, minulý týden to bylo potřeba, byly prázdniny, venku bylo takřka pořád sychravo a nevlídně, tak jsem se ani nedivila, když to malý odskákal zánětem středního ucha. Naštěstí jsme přemluvili paní doktorku, že antibiotika necháme v lékárně a zánět jsme zahnali zábaly z cibule a olejíčkem z dobromysli.

Měsíc duben mám ráda, je začátkem rozpuku přírody a je to k neokoukání! Navarrská krajina se mi moc líbí, střídají se kopce a kopečky, čas od času je vidět úžasné ptačí dravce kroužící nad hlavou, políčka se zahaleným chřestem a ta žlutá záplava!!!! Pastva pro oči.


Doma jsem se vrhla na výrobu koncentrovaných olejů k léčebným účelům:

třezalka v oleji z lněného semínka
citronová kůra v mandlovém oleji
mrkev v sezamovém oleji

Jak a k čemu se dají tyto bylinné oleje použít vám napíši až někdy příště.


A jako dodatek domácí chleba, při jehož výrobě mi pochopitelně asistoval malý pacient. :)

5 comments:

  1. Ty jsi teda pilna vcelicka.Z Ondraska mozna bude nejaky architekt .Kdyz kvete na jare repka tak ta zluta je opravdu krasna.Jeste hlasim ze jsem sehnala bilou a cervenou Quinoa a vcera jsem podle tveho receptu udelala veceri a moc nam chutnala.Ted kdyz vim co to je tak jsem si vsimla ze to tady pridavaji i do jednoho druhu chleba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No teeeda, Ello, ja vubec netusila, ze quinoa existuje i cervena :D. Vyzkousela jsi udelat uz oba druhy? Je v tom nejaky rozdil?

      Delete
    2. Ja jsem je smichala dohromady aby to vypadalo hezky barevne tak ze chutove nevim ale myslim ze to bude stejne.Nedavno jsem take nasla cernou cocku a byla zvedava jak bude chutnat a chutnala jako cocka .

      Delete
  2. Ta barevná políčka si pamatuji z dětství, je to krásně jarní. Nedivím se zálibám Ondráška, když je táta inženýr, jeden děda architekt a druhý technicky nadaný a důsledný přes motory všeho možného...Co mu klukovi zbývá, žejo? Jsem zvědava, k čemu budou ty olejíčky. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, co mu zbyva, vsak on taky dobyva nejedno muzske dospelacke srdce prave diky svym zalibam. Naopak my holky to u nej trochu prohravame, protoze ne vsechny (svete, div se), neznaji vsechny znacky aut a prevodovky a tak. :D

      Delete