Monday, January 23, 2012

Jak uplést šálku z Katia Triana Lux

Napřed jsem měla toto video vložené do emailu pro brabi. Ale pak jsem si říkala, že třeba tento návod na šálu s kanýrky zaujme i jiné pletařky. Tak se podívejte. Brabi se omlouvám, že jsem jí s mým vánočním dárkem trochu "popletla" hlavu :). Doufám, že nám na svém blogu ukáže výsledek své práce, prosim, prosim ;).


7 comments:

  1. Ta příze vypadá nádherně, ale musím se přiznat, že "popletená hlava" je slabé slovo. Když mi něco nejde, tak mě to velice dráždí k tomu, abych se to naučila, ale tady jsem vůbec nevěděla JAK se dají spojit ty strany! Na tom videu to vypadá celkem jednoduše, praxe bude asi horší, ale rozhodně to vyzkouším. Příští rok se můžete těšit na fotku ode mne, doufám, že to do té doby zvládnu ;)) Díky Míše za instrukce, podle návodu na obalu to bylo jen pro zasvěcené.

    ReplyDelete
  2. always nice to learn something new : )

    hugs

    ReplyDelete
  3. Tak jsem rada ze jsem videla jak se to dela ,tu salu jsem videla v obchode a rikala jsem si jak se to asi plete a ted uz vim je to lehke ,az pojedu do mesta tak si prizi koupim a vyzkousim.

    ReplyDelete
  4. Mile damy, vy mne lakate. Navic v obchode mi tvrdili, ze dve klubicka vystaci na jednu salku. Tak vite co, pokud jeste bude v prodeji, koupim, upletu a ukazu.

    Ello, pridej se do klubu! Podporime tak psychicky brabi ;)) :D.

    ReplyDelete
  5. Tak šála je hotová, jsem na rozpacích k čemu to nosit, možná i ke svetru jako ozdůbku, vyzkouším :))

    ReplyDelete
  6. Teda já mám popletenou hlavu už jenom z toho sledování videa. Je pravda že když jsem viděla plést takovým nějakým " anglickýcm" způsobem, tak mi to taky nešlo pochopit, ale toto. No asi to chce vyzkoušet, pak je to třeba pochopitelnější. Tak uvidíme!!

    ReplyDelete
  7. Milá Elizo, ono na tom videu mate, že si ty jehlice právě tak poanglicku přidržuje. Ale dá se to plést plně normálně, jak jsme my Češky zvyklé :).
    1. Nabere se 8 oček (na té tenší straně, ta silnější dělá okraj volánkům)
    2. přehodíš jehlici s nabranými oky do levé ruky
    3. druhou jehlicí protáhneš osmým očkem, nabereš a protáhneš očko deváté.
    4. pokračuje se, až do požadované délky šálky
    5. ukončuje se zcela běžným způsobem, jen poslední očko musíš přivázat ke zbytku nitek.

    A pokud to stále nejde, tak tě ráda zvu na kafíčko k nám domů do Španělska nebo do Brna :).

    ReplyDelete