Friday, January 6, 2012

Dnes skončily svátky



Víte, jsem ráda, že je to za námi! Bylo to prima, ale těch oslav bylo tolik, až se to přejedlo :D. Začali jsme Ježíškem u nás doma, pokračovali sérií 4 obědů a večeří s celou španělskou rodinou, na Silvestra oslavili příchod Papá Noela (chodí normálně 24.12. letos jsme se sešli s dětmi až toto datum), přivítali slavnostním obědem Nový rok a dneškem oslavili příchod Tří králů. Poslední žranice byla u nás doma a přestože to byl oběd, teprve před chvílí jsem douklízela dům a zasypala skvrny od vína na ubrusech dětským pudrem. Jsem zcela přejezená, přesezená, přeoslavovaná, překrmená rodinou a z toho nicnedělání utahaná. Těším se, až budeme o víkendu dělat něco jiného, doufám, že si vyjedeme někam do přírody, zajedu si na kole a k večeři si dáme jen dušenou zeleninu.





















Ale abych tu nevypadala, že skuhrám, musím říct, že si každý den uvědomuji, jaké mám štěstí. Štěstí, že jsem se provdala do této báječné a veliké rodiny. Ta jižanská rodinná soudržnost se mi strašně moc líbí. Jsem šťasná, když vidím, že ten můj drobeček buduje silné rodinné vztahy se svými bratranci, tetami, strýci, že je obklopen neustále tolika příbuznými. Jsem šťastná, že vyrůstá v prostředí, kde jsou základní rodinné vztahy velmi harmonické, kde bezvadně fungují ostatní členové široké rodiny, že to není jen prázdný pojem. Samozřejmě se občas někdo poškádlí, ale základní principy jako je sounáležitost a láska se nikdy nevytrácí. Věřím, že takové zázemí člověku vštípí vlastní silné sebevědomí, že takový člověk dokáže potom pevně zakotvit ve společnosti a empaticky s lidmi vycházet a vytvářet vlastní domov. Jsem vděčná za to, že ať přijedeme domů do Čech nebo domů do Španělska, jsme obklopení lidmi, kteří nás milují. Mám obrovské štěstí, je to moje životní výhra, nic víc kromě zdraví nepotřebujeme. :)

4 comments:

  1. Que bonitas las fotos!Y como disfrutan los niños!Estas fiestas me encantan por la felicidad y la ilusión de los niños.Sois una familia feliz y simpática,se ve que lo habéis pasado muy bien.Besitos.Ralu:)

    ReplyDelete
  2. Přála bych si, aby tato životní výhra, jak říkáš, vydržela všem našim dětem i jejich potomkům na celý život, aby je nic nerozdělilo. Fotky jsou hezké, těší mne, že poznávám jednotlivé byty a lidi, že máme tu možnost občas za vámi přijet a stát se na chvíli součástí všech. Je to moc hezké.

    ReplyDelete
  3. :) To je dětí a hemžení :) Super! Líbí se mi korunované hlavy, parohatý chlapeček, moučník i teplo, které z fotek sálá. Máte velkou, milující rodinu a to je dobře.
    .... Jen ty mrtvolky bych nechtěla... ;)

    ReplyDelete
  4. No, ze začátku to vypadalo, že ve Španělsku se snad Vánoce ani neslaví a budeš to tam muset zavést Ty, aby Váš malý věděl, co to vlastně Vánoce jsou. Ale najednou z fotek a povídání je jasné, že tomu tak není, velká rodina se sejde, všichni jsou pohromadě, slaví se ostošest a úsměvů, pohody a dobrého jídla je až až..tak příští rok zase v Čechách? :-)

    ReplyDelete