Friday, October 28, 2011

Zvu vás na kávu! Os invito a tomar un cafecito!

via helloneest

Něco mne teď napadlo. Tak často přemýšlím o tom, jak by to bylo báječné pozvat vás všechny na šálek kávy! Já nabízím kávu: bez kofeinu, silnou, střední, překapávanou, z kapsle, granulovanou, pravou brazilskou, latté, capuchino s příchutí vanilky, řecké frappé.
Pro ty, kteří kávě neholdují, mám na výběr z čajů: zelený, černý, ovocný, rooibos, mátový, bylinkovou směs non-stress, další na dobré spaní, a jiné...

Se me ha ocurrido algo. Tantas veces pienso que bonito sería invitaros a todos a tomar un café. Yo ofrezco café sin cofeina, fuerte, con leche, cortado, granulado, de cápsula, brasileño, latté, capuchino con sabor a vainilla, frappé griego.
Si nos os gusta café, ofrezco té verde, negro, de frutas, rooibis, infusión poleo menta, de hierbas para no estresarse, para descansar, otras...

Jen nemám nic k tomu. Pokud se vám chce, pošlete mi recept na nějaký váš jeden oblíbený dezert. Posílat můžete sem: aggellia@hotmail.com nebo přímo do komentáře pod tento článek do příštího pátku 4.11. Doma potom jednoho z vás vylosujeme a já mu pošlu originální dáreček. Příště potom všechny recepty zvěčním tady. :)
Budu se moc těšit, snad se vám ten nápad líbí.

Solamente no tengo nada para tomar con el cafecito. Si os apetece, mandadme algúna receta de vuestro postre favorito. Podéis mandar un email a aggellia@hotmail.com o directamente como comentario bajo de ese artículo hasta el viernes siguiente 4. de noviembre. En casa haremos sorteo y al ganador mandaré un regalito original. Todas las recetas pondré en el blog. :)
Espero que os guste la idea.

Mějte krásný víkend!!

Que tengáis buen fin de semana!!

Misha

4 comments:

  1. Nápad se mi líbí, jsem zvědava, co se dá ještě všechno připravit ;)
    Já bych začala minulostí, kterou jsem sama prožívala jako malá holka. Na kávu mě zvala denně moje babička a vím, že to tehdy patřilo k rodinným pochoutkám. (To jen tak pro srovnání s dnešním pozváním.)
    Svařilo se čerstvé, hutné, dobré mléko, nalilo asi do poloviny velkého hrnku nebo misky.
    Přilila se trocha melty(cikorky), cukr, zamíchalo a nadrobil se do toho rohlík. Když nebyl, tak horší varianta byl chleba.
    Moc jsme si jako děti na tom pochutnávaly.

    Melta se prodávala jako zrna nebo už namletá, trocha melty se zalila horkou vodou a výluh byl opravdu dobrý k pití. Prý si ji nosívali lidé i do práce na pití. Normálně se nabízela návštěvám jako dnešní káva. Rozhodně byla zdravější.

    Jedna z mých vzpomínek na babičku je právě o tom, jak sedí na stoličce, mezi koleny mlýnek a mele zrnka na kávu.

    ReplyDelete
  2. Tak ja se hlasim na Capuchino .Ta nadoba s kavou je zajimava takovou jsem jeste nevidela ,ted asi hloupa otazka v ni se kava pripravuje a nebo se z ni pije.Recept ti poslu a email uz jsem si to upekla tak jeste ochutnam .

    ReplyDelete
  3. Elisko, to vubec neni hloupa otazka! Taky jsem nad tim premyslela, myslim, ze je to jen velmi pekna nadoba, do ktere se prelike udelana kava a z ktere se potom kava serviruje. Takze dalsi nadobi na umyti. Ale kouzelna, ze? ;)

    ReplyDelete