Thursday, October 20, 2011

Ovocné ráno

Mraky se začaly povalovat po okolních pahorcích, občas nás opláchne pořádný déšť, je chladno (mně neustále), je to období, kdy ještě nechceme zapnout topení, ale maximální teplota se doma vyšplhá na 20ºC a ještě na to nejsme zvyklí :).
Ráno jsem nám začala dělat vitamínové bomby, mixované ovoce, co dům dá, občas přidám mandlovou nebo sezamovou pastu, přisladím medem, když je to moc kyselé, zředím mlékem (jaké komu chutná). Já se potom cítím, jako bych si dala pořádně silné kafe, probere mne to do stavu hodného přemýšlení. Nikdy dřív mne nenapadlo dělat nám takové snídaně. Snad to není špatný nápad.
Dnes bych chtěla probrat skříně, na světlo vytáhnout svetry a uložit sandály a letní šaty.
Až vás přepadne takové to šílené podzimní zívání, zkuste si udělat třeba ovocný šejk :). Krásný den!!

























6 comments:

  1. Hello Misha, it was wonderful to read your comment. My son is stading spanish in school:) He have very nice teacher, Liliana, who is from Spain!

    ReplyDelete
  2. Dear Peurankello, that is great!!! Sure his teacher is good. So could I write in spanish?? ;)
    have a nice time!
    besos M.

    ReplyDelete
  3. Ty mračna a mlhy, brr, to cítím přímo na kůži to chladno! My už jsme sandály a trička odložili aspoň před 14 dny a nosí se tu už i bundy, kabáty a čepice. Ale má to taky výhodu, mám aspoň chuť něco plést :))Ze dvora jsou všechny kytky včetně muškátů uklizené do tepla a to rostoucí venku se připravuje na zimu. Už týden topíme, je v bytě zima. Snad to rychle uteče, třičtvrtě roku a bude zase teplo ;)

    ReplyDelete
  4. Ještě musím dodat, že i když podzim dorazil doopravdy, letos byl opravdu krásný a dlouhý. Tedy, ještě tady u nás každý den svítí slunce a ohřívá dušičky na dlouhou zimu :-)
    Ovoce je prima nápad, ale s přicházející zimou má člověk chuť na vydatnější snídani, třeba k tomu ovoci přidat ovesnou kaši, jogurt a tak :-)

    ReplyDelete
  5. No, Veru, ja taky netvrdim, ze jime jen to ovoce :). Ja k tomu sporadam jeste misku cerealii a nekdy i jeden toast. Po ranu jsem proste velmi, ale velmi zrava :D

    ReplyDelete
  6. Alko, tak s tim pletenim jsme na tom uplne stejne! Mne predstava tepleho pleteni na kline a klubicek kolem noh dela vylozene dobre, tak ji taky praktikuju. Jen u toho casto protahuju krcni pater, popripade tak usinam. :D

    ReplyDelete