Wednesday, June 22, 2011

Fejaji!!!

Andrés je zamilovaný. Na celý život. Jako romantická přírodu milující maminka si zvykám na fakt, že moje dvouleté dítě zajímají především auta. Auta, motorky, letadla, zkrátka motory, stroje. Ráno, když otevře očička, poté, co z něj vytáhnu nějaký pozdrav, přííípadně i pusu, začne vrčet, ručkou naznačovat pohyby bagru a dřív nebo později následuje: "Doju? Hmm? Fejaji, ano? Dobže!" Když to není Ferrari, je to jiné "auto", "kamion", "apotus", "moto".
Na procházkách nebo i za jízdy autem, moje děťátko pozoruje veškerý pohyb okolo sebe a učí se. Už umí rozeznat Citroen, Audi, Porsche, Mercedes, Toyotu, Hondu, Opel a Ford. Já si jen všimnu, že kolem projelo BÍLÉ auto, Andrés vykřikne "Totoya". Já mu ukazuji úžasnou obrovskou duhu, co vykoukla po dešti, on si všímá jen a jen toho jeřábu stojícího vedle.


Včera jsem za 1,95€ koupila malinké žluté Ferrari. Bylo to nevyhnutelné! Všechna jiná maličká auta se nám ztrácejí rychlostí blesku, většinou zůstanou "pajkovat" někde v regále nebo pod sedačkou nějakého obchodu.
Všechna velká jako například již zmíněné Porsche http://aggellia.blogspot.com/2011/02/trapeni-na-dusi.html jsou rozmontována.   Batole přece musí vědět, co je pod kapotou a kolik to má "koní".
Mě těší, že má syn zájem. A že montuje a šroubuje a je u toho hodný, a že jeho táta plesá blahem, protože pro něj je prý vrcholem štěstí slyšet vlastního synka diskutovat o autech. Věřím, že dělá radost i dědovi, tak i pro něj tady mám pár úžasně krásných záběrů stažených z internetu.



















"Když řídíte Ferrari, neřídíte auto, ale SEN" - Luca Cordero di Montezemolo, Ferrari Chairman

5 comments:

  1. Tak Fejaji... No, má dobrý vkus. :)))

    ReplyDelete
  2. Ano, tak to chodí s chlapečkama. Když byl můj chlapeček malý, znala jsem pojmenovat všechny značky aut. Je fakt, že teď jich jezdí daleko víc. Ale s holčičkama si teprve vnímavá maminka užívá ty správné, holčičí radosti :)) I náš děda se nafukuje hrdostí, že jeho vnoučci mají technické zájmy...

    ReplyDelete
  3. ó, jak tohle znám a chápu. Tedy: chápu malého muže, který je očarován, okouzlen a nadosmrti polapen vůní benzínu a vrněním motorů. Chápu maminku, která tuhle hořkou pilulku musí spolknout a vybrat si, jestli se taky do plechů a nic neříkajících budíků a pák zabouchne nebo bude ve stavu "na průtok" asistovat po dobu, kdy ji dítě k téhle vášni bude chtít brát. Ano, je to kruté. Vezmeme-li to ovšem z jiného úhlu, kdyby ho bavilo pitvat mrtvolky nebo nosit sukénky, byla by trocha nostalgie asi víc na místě. ;)
    P.S. dárek č.1 bude mít Andrýsek nachystaný v Brně. Nevlezl se do poštovní schránky.... :)

    ReplyDelete
  4. Andrýsku, AUTŮM, MOTORKÁM, BAGRŮM, LETADLŮM A HASIČSKÝM AUTŮM třikrát ZDAR ZDAR ZDAR!!! Náš minichlapeček a Tvůj bráchanec Maty Ti tááák rozumí :-D

    ReplyDelete
  5. Jsem pro, fejaji není špatný, ale musí být červený.

    ReplyDelete