Friday, May 11, 2012

Páteční - rozvrh na víkend

via pohlazení duše (facebook)

"Teď když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci, potápět se jako ryby, zbývá už jen jediné.
Naučit se žít na zemi JAKO LIDÉ."

George Bernard Shaw



Musím se omluvit, že nepíšu tak často, jak by se mi líbilo. Tento týden jsme tapetovali a řádili po domě. Zdaleka jsme neskončili, ale pokračovat budeme až odjede česká návštěva, aby se tu necítila "jako doma s haldou práce" :).
Zatímco brabi bude na cestě, já se pokusím vytvořit domácí šampon. Mám nasušenou kopřivu a ostatní bylinky nasbírané minulý víkend (moji švagři si ze mě utahují že jsem jak novodobá čarodějka....ano, ano, to by se mi líbilo!!!) i všechny ostatní ingredience. Andrés mi začíná pomáhat a užitečný je především ve výběru vůní. Má nos citlivý jako nikdo, tak mu asi dám další lekci a budeme nějakou tu chvíli spolu čichat ke všemu možnému :D.
Do neděle tu s námi bude moje švagryňka a na zítra jsme pozvali kamarády na večeři. Teď mi dochází, že jsem zapoměla koupit to nejpodstatnjší - amareto!! K snědku pravděpodobně udělám řecká jídla jako choriatiki salata, spanakotyropita a ugrilujeme kuřecí maso tzv. kotopulo skordato dobře naložené v omáčce z oregana, citronu a česneku. Snad se mi vše podaří, pokud ne, tak ať mne nikdo neuhrane!! ;)
Teď honem jdu přestavět nábytek v pokoji, pouklízet, nachystat čisté peřiny a pak se už jen věnovat robátku.

Mějte se odpočinkově nebo sportovně nebo jinak akčně, ale rozhodně moc hezky! :)

2 comments:

  1. musím říct, že máš docela hezkej program :) Jen si to užívej a vař a čaruj. Určitě je to senzační. Papa

    ReplyDelete
  2. Je videt ze budes zase v jednom kole ale ty to zvladnes.Az udelas spanakotyropita tak mi kousek schovej ja si pro nej prijdu a uz ted se mi sbihaji sliny.

    ReplyDelete